Sport

Stolni tenis

Andrej Gaćina zbog ozljede otkazao turnire u Japanu i Kini

Andrej Gaćina zbog ozljede otkazao turnire u Japanu i Kini
ITTF

Andrej Gaćina neće igrati na otvorenim prvenstvima Japana i Kine, vrlo jakim turnirima Platinum kategorije koji se igraju 14. - 18. lipnja odnosno 20. - 25. lipnja

Nažalost, u finalu ruskog prvenstva, za vrijeme meča s Ovtcharovim, naš prvi reket osjetio je bol u aduktoru. Nalazi su otkrili da je riječ o rupturi velikoj 45x16 milimetara te će Gaćina pauzirati oko tri tjedna.

- Turnire sam odmah otkazao nakon što sam osjetio bol, znao sam da je neka ruptura s obzirom na prošlo iskustvo. Sada su se svi planovi promijenili, prvo mi je u planu da što prije saniram ozljedu. Nakon toga trebam otkriti koji je razlog da se cijelo vrijeme borim s tim manjim ozljedama koje me sprječavaju u kontinuiranim treninzima. Smatram da mi to nedostaje da bi se vratio na igre koje sam imao prije ozljeda odnosno prije Olimpijskih igara. Također, i nastup u Indiji je upitan. Treba vidjeti i što će reći ljudi s kojima ću raditi, možda će biti pametnije da se više posvetim svome tijelu i kvalitetno spremim za sljedeću sezonu. Istina, neće biti lako otkazati, ali što se mora... Dobra je stvar što je kraj sezone te što do ozbiljnijih natjecanja imam vremena. Ekipno Europsko prvenstvo je u rujnu, htio bi u Luksemburgu biti potpuno zdrav i spreman. Druga dobra stvar je što ću biti više kod kuće, sa suprugom - objasnio je Gaćina.


Reci što misliš!