Sport

Košarkaški klub Zadar

Osim novog direktora, KK Zadar dobiva i novi Nadzorni odbor

Osim novog direktora, KK Zadar dobiva i novi Nadzorni odbor

Košarkaški klub Zadar ostao je bez direktora nakon što je Boris Skroće podnio ostavku na to mjesto. Kako bi doznali koji će se koraci poduzeti u popunjavanju klupske upravljačke 'križaljke', porazgovarali smo s Antom Babićem, dogradonačelnikom Grada Zadra, većinskog vlasnika Kluba

Za početak nas je zanimalo hoće li doći do imenovanja privremenog vršitelja dužnosti Direktora, dok se ne imenuje novi:

"S gospodinom Borisom Skroćom smo dogovorili da ostane v.d. Direktora Kluba do raspisivanja natječaja i imenovanja novog Direktora. Privremena rješenja, koja nisu upoznata s materijom, ne smatramo dobrima za Klub."

Osim što slijedi promjena na mjestu Direktora, Babić je u razgovoru za eZadar najavio i velike promjene u Nadzornom odboru Kluba, te je pojasnio kako će se odvijati čitav taj proces:

"Predvidjeli smo djelomičnu, a možda i potpunu rekonstrukciju Nadzornog odbora, čiji će se novi članovi birati putem javnog poziva. Taj proces započinjemo već sljedećeg tjedna. Očekujemo da će NO upotpuniti predstavnici U.N. Tornado, potom predstavnici malih dioničara te zadarski gospodarstvenici koji su spremni uključiti se u rad NO-a. Tako izabrane članove NO-a potvrdit će Skupština, nakon čega će NO odmah raspisati javni natječaj za novog Direktora", poručio je dogradonačelnik Babić.

'Svježa krv' u Nadzornom odboru svakako će biti dobrodošla promjena, pa je stoga i logično da se natječaj za Direktora, kao i samo njegovo imenovanje, dogodi tek nakon što Skupština potvrdi nove 'nadzornike'.

Nadamo se kako će se Babićeva želja da se u rad Nadzornog odbora uključe predstavnici navijača i zadarski gospodarstvenici na koncu i ostvariti jer to je svakako jedan od preduvjeta transparentnog poslovanja i financijske stabilnosti Kluba.


Reci što misliš!