Sport

Nogometni mercato

Ronaldo napušta Real Madrid?

Ronaldo napušta Real Madrid?
Mike Egerton/Press Association/PIXSELL

Današnje izdanje portugalskog dnevnika A Bola šokiralo je miljenike Real Madrida

Portugalci su obznanili svijetu kako Ronaldo želi praktički pobjeći iz Španjolske zbog optužbi tamošnjih tužitelja da je utajio porez, ali to neće biti lako. S obzirom na to da prema njegovom novom ugovoru može otići jedino za milijardu eura, povlači se pitanje tko može dati toliki novac. 

Sigurno je za njegov potpis zainteresiran bivši mu klub Manchester United, ali unatoč njihovom bogatstvu i njima bi bilo teško dati toliku svotu. Iako je velika vjerojatnost da bi portugalskog napadača madridski klub za znatno manju svotu pustio, ona bi i dalje gotovo sigurno bila iznad 100 milijuna eura. 

Za klub s Old Trafforda to možda čak i ne bi bio veliki problem, ali kada se uzme u obzir da Ronaldo ima 32 godine malo se treba stati i zapitati dali se isplati uložiti u igrača koji je na vrhu svjetskog nogometa, no pitanje je koliko dugo. 

Kina je također jedna od opcija jer je prošlog tjedna navodno jedan kineski klub spreman Realu ponuditi 200 milijuna eura za Portugalca, a 120 milijuna eura bi mu bila godišnja plaća. 

Osim njih, kao treća zainteresirana strana mogao bi se pojaviti i PSG koji je veoma jak financijski klub, ali za sada samo će vrijeme pokazati koja će biti sljedeća Ronaldova destinacija.

Na kraju krajeva možda i ostane u Realu, jer kada su Messi i Neymar bili u sličnoj situaciji također su se pojavile glasine kako bi mogli napustiti Španjolsku, ali su i dalje vjerni Barceloni, prenosi Goal.com


Reci što misliš!