Sport

Nogometni mercato

Santos zabranio pitanja o Ronaldu, Calderon poručuje: "Ako je odlučio otići, teško će se predomisliti"

Santos zabranio pitanja o Ronaldu, Calderon poručuje:
realmadrid.com

Trakavica oko Cristiana Ronalda i navodnog odlaska iz Real Madrida i Španjolske preslikala se i na Portugal, koji u Rusiji nastupa na Kupu konfederacija. Polovicu konferencije za novinare izbornik Portugala Fernando Santos proveo je braneći Ronalda, a zatim je zabranio daljnja pitanja

Danas Portugal igra prvu utakmicu na Kupu konfederacija. Aktualni europski prvak igrat će protiv reprezentacije Meksika, a umjesto razgovora o utakmici izbornik Portugala Fernando Santos borio se s novinarima koji su ga obasipali pitanjima o Cristianu Ronaldu i njegovom eventualnom odlasku iz Real Madrida.

Podsjetimo, Ronaldo je nakon što su ga španjolske vlasti optužile za utaju poreza obznanio da napušta redove Real Madrida i Španjolsku, što je prije nekoliko dana potvrdio i novinarima u Rusiji.

Santos je u jednom trenutku vidno iziritiran rekao: "Ovo su moje posljednje riječi na temu Ronalda. Siguran sam da svatko od vas ima isto pitanje, ali mi predstavljamo Portugal i igramo protiv Meksika. Znate da poznajem Ronalda dugi niz godina, bio sam mu posljednji trener u Portugalu, kad je imao samo 18 godina. Stavio bih ruku u vatru - a to je nešto što rijetko činim - za karakter i integritet Ronalda kao osobe i sportaša."

Javio se i nekadašnji predsjednik Real Madrida Ramon Calderon: "Možda je samo uzrujan. Možda je to nešto što je rekao u trenutku kad je bio jako ljut. Ne znamo još. Bio je sretan u Madridu, pomogao nam je osvojiti tri Lige prvaka u posljednje četiri godine, nadam se da će ostati."

"Ali, ako je odlučio otići, teško će se predomisliti. Vrlo je odlučan i jasan u prezentiranju onoga što želi. Ukoliko odluči otići ne vidim ga kao igrača koji bi išao u Kinu ili na Bliski istok. Uvijek će igrati za veliki klub i truditi se dohvatiti što više titula i pojedinačnih priznanja", dodao je Calderon.

"On je borac i u odličnoj je formi. Može ponovno igrati za najbolji klub, a moje mišljenje je da je taj klub Real Madrid. Ne mogu vam reći što namjerava, ali nadam se da će ostati, siguran sam da će ostati. Jako su rijetki klubovi koji mogu ispuniti njegova očekivanja. Ne zato što ga ne mogu platiti već zato što mu moraju ponuditi mogućnost osvajanja titula i pojedinačnih priznanja", zaključuje Calderon.


Reci što misliš!