Sport

Mali košarkaški razgovori

Marko Banić: Želja mi je ili ostanak u Unicsu ili turska liga

Marko Banić: Želja mi je ili ostanak u Unicsu ili turska liga

Drugu sezonu u ruskom Unicsu iz Kazana odradio je zadarski košarkaški internacionalac, Marko Banić

Je li zadovoljan, kako momčadskim tako i svojim učinkom, Banić je otkrio u razgovoru za Sport023:

"Nakon pretprošle sezone gdje smo ušli u finale VTB lige i osigurali na taj način igranje u Euroligi, očekivalo se više. Nismo ispunili ciljeve, sezona nije bila prava. Jednostavno, udaljenost Kazana od ostalih gradova, daleka putovanja, slaba i mala mogućnost priprema za utakmice uzeli su danak. Ne ističem to kao alibi, dapače, i naša nesloga, kemija u momčadi nije bila prava i to je sve utjecalo na to da je rezultat izostao i da sam ja kući došao dosta ranije nego inače."

Novi sustav natjecanja u Euroligi za sve ljubitelje košarke većinom je naišao na pozitivne kritike. Imali smo mogućnost svaka dva dana gledati vrhunsku košarku.

"Slažem se, mi smo stvarno sanjali dobar rezultat ali on je izostao. Nemoguće je bilo održati visok ritam igranja i čak tri utakmice tjedno. Šesnaest najboljih momčadi je igralo, vi niste u nijednu utakmicu mogli ući s pola gasa i reći, ovog suparnika ćemo lako pobijediti. Pokušali smo, ali nije išlo, sve je to ipak samo sport."

Ugovor s Unicsom mu je istekao, vidi li se i dalje u klubu?

"Želja mi je ostati tamo još jednu sezonu. Obitelj mi se udomaćila, kćer mi je krenula u školu i stvarno uživamo. Čeka se odluka tko će biti novi trener jer Pashutin više neće, ugovor s njim neće produžiti. Treba pričekati ime novog stratega i onda vidjeti ima li me možda u svojim planovima."

Ukoliko se suradnja ne nastavi, gdje bi želio nastaviti karijeru?

"Volio bih se okušati u turskoj ligi, po meni to je trenutačno najjača liga u Europi iako ne bih imao ništa protiv igranja u Italiji ili Njemačkoj. Sve opcije mi se sviđaju."

Trideset i dvije godine su tu, do kada još planira igrati?

"Dokle god se osjećam dobro a osjećam se. Sve više pažnje posvećujem svom tijelu, i mislim da mogu još nekoliko sezona odigrati na visokom nivou."

U Zadru je do daljnjega...

"Nema ljepšeg mjesta, uživam s obitelji, kupanje, morske radosti i neizostavni treninzi. Trčanje, vožnja bicikle i sve ostalo kako bi u što boljoj spremi dočekao sezonu i početak novih izazova bez obzira u kojem to klubu bilo."


Reci što misliš!