Sport

Ždrijeb Lige prvaka i Europske lige

U Hajduku i Rijeci umjereni optimisti uoči europskih utakmica

U Hajduku i Rijeci umjereni optimisti uoči europskih utakmica
PIXSELL

U Nyonu je u ponedjeljak održan ždrijeb parova za prva dva pretkola Lige prvaka i Europske lige, a hrvatski predstavnici Rijeka i Osijek mogu biti zadovoljni, dok Hajduku prijeti Levski iz Sofije

Rijeka će u 2. pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv pobjednika dvoboja između velškog prvaka The New Saintsa i gibraltarskog prvaka Europe, Hajduk u 2. pretkolu Europske lige protiv pobjednika susreta Levski Sofija - Sutjeska, dok će Osijek u slučaju pobjede protiv Santa Colome u 2. pretkolu igrati protiv Luzerna.

Ždrijeb za treće pretkolo, u kojem će se priključiti i Dinamo, na rasporedu je 14. srpnja.

Rijeka će u prvom susretu 11. ili 12. srpnja igrati na svom travnjaku, a uzvrat je tjedan dana kasnije.

"Ždrijeb je uvijek lutrija pa tako i ovaj put. Teško je nešto komentirati jer još ne znamo suparnika već moramo čekati rasplet prvog kola. Sretna okolnost je da nismo izvukli gostovanje u nekoj udaljenijoj zemlji," rekao je Ivan Mance, zamjenik sportskog direktora HNK Rijeka.

Prva utakmica na rasporedu je u Rijeci 11. ili 12. srpnja, a uzvrat 18. ili 19. srpnja.

"Što se tiče nogometa, tu nemamo što previše riječi. Na nama je da dokažemo na travnjaku da smo bolja momčad bez obzira protiv koga budemo igrali. Netko će možda reći da smo imali dobar ždrijeb, ali mi ćemo se kao i uvijek maksimalno pripremiti i pokazati što znamo na terenu," zaključio je Ivan Mance.

Hajduk će prvu utakmicu protiv pobjednika ogleda Levski - Sutjeska igrati kod kuće 13. srpnja, a uzvrat je sedam dana kasnije. 

"Na ždrijeb i protivnika ne možemo utjecati, cilj nam je ulazak u skupine Europske lige bez obzira tko bude stajao sa suprotne strane. Maksimalno ćemo se pripremiti i dozirati formu da obje utakmice odigramo na najbolji mogući način. Sigurno je da ćemo u prvom susretu pred punim tribinama nastojati ostvariti pobjedu, ako je moguće bez primljenog pogotka, kako bi izborili što bolji rezultat pred uzvratni ogled," rekao je nakon ždrijeba u Nyonu kapetan Bijelih Zoran Nižić.

"Igramo prvu utakmicu kod kuće pred svojim navijačima gdje očekujem pun stadion i ostvarenje što boljeg rezultata pred uzvrat. Bitno je samo da u prvom susretu ne primimo gol. Na nama je da dokažemo na travnjaku da smo bolja momčad, neovisno od toga protiv koga budemo igrali," dodao je Ante Erceg.


Reci što misliš!