Sport

Nogometni klub Zadar

Predstavljen Leo Burčul: Zadar će igrati napadački nogomet i izboriti plasman u Drugu HNL!

Predstavljen Leo Burčul: Zadar će igrati napadački nogomet i izboriti plasman u Drugu HNL!
Mate Krezić

Danas je u prostorijama Nogometnog kluba Zadar predstavljen novi trener seniorske momčadi Leopold Leo Burčul. Pred njega je stavljen jasan cilj, a to je plasman u Drugu HNL, što je on objeručke prihvatio

O suradnji s Leom Burčulom, ali i razlazu s Ivanom Pudarom progovorio je direktor zadarskog trećeligaša, Svetko Ćustić:

"U protekloj smo sezoni morali imati bolji rezultat, ali okolnosti su bile takve da nismo napravili ono što smo očekivali. Ovom bih se prilikom još jednom zahvalio treneru Pudaru na vođenju Zadra kroz protekli period, no do promjene je moralo doći iz financijskih razloga, ali i rezultatskih. Opredijelili smo se na našeg domaćeg trenera Lea Burčula, čovjeka koji ima iskustva u Trećoj HNL koju je s Raštanima dvaput i osvojio. Smatramo da je upravo on ta osoba koja nas može vratiti u Drugu HNL, što je ujedno i naš cilj."

Riječ je potom dobio i novi trener koji jako dobro poznaje i Klub i Treću HNL:

"Bez obzira u kojem rangu natjecanja Zadar igra, svakom je treneru i sportskom djelatniku čast i zadovoljstvo biti dio tog kluba. Prije dvije godine sam vodio juniorsku momčad, no rezultat i situacija u klubu nisu bili dobri pa je završilo onako kako je završilo. Kroz razne klubove sam se dobro upoznao s Trećom HNL, a uspjesi koje sam imao su se dogodili zahvaljujući organizaciji kluba i uvjetima u kojima sam imao čast raditi. Aludiram na to da je važno da se Zadar i organizacijski podigne, u što uopće ne sumnjam. Vjerujem da i Grad i NK Zadar imaju dovoljno potencijala da se klub podigne u svakom pogledu. S igračima koje budemo imali na raspolaganju, moramo ostvariti željeni rezultat, a to je Druga HNL. Sve drugo bilo bi ispod mojih osobnih očekivanja, ali i očekivanja Uprave."

Kakav Zadar navijači mogu očekivati pod dirigentskom palicom Lea Burčula?

"Moj moto je da igra stvara šanse, a šanse stvaraju golove. Momčad koja postigne više zgoditaka je pobjednik. Sve ćemo učiniti, a pogotovo na Stanovima, da se gost osjeća kao gost i da ne dođe do bodova. Sve moje momčadi su igrale napadački nogomet i postizale puno golova."

Jeste li započeli posao oko popunjavanja igračkog kadra?

"Imamo nekolicinu igrača u planu, a fokusirani smo na one koji su ponikli iz Zadra. S njima smo u kontaktu, ali svjesni smo da u ovom trenutku selekciju rade prvoligaši, kasnije slijede drugoligaši, a mi smo tek treći na redu. Trudit ćemo ih se vratiti tamo gdje pripadaju, ali samo u teritorijalnom smislu jer kamo sreće da svi zaigraju u višim ligama."

Stručni stožer je gotovo do kraja oformljen:

"Pomoćnik će biti Zvonimir Jurić, a u dogovoru s direktorom Ćustićem će nam se pridružiti i Želimir Terkeš. On je zadužio ovaj klub godinama igranja i drago mi je da će biti dio našeg stožera. Još nam nedostaje trener vratara, a to ćemo pokušati riješiti u narednom periodu."

Treća HNL Jug ove će godina biti 'jača' za dva dobro poznata kluba, RNK Split i NK Imotski:

"Poznajem tu ligu i ona je ozbiljna bez obzira na to što u pitanju treći rang natjecanja. Sa Splitom se stvara dodatna draž u natjecanju jer oni su do nedavno igrali i europska natjecanja. Imotski je konstantno između druge i treće lige, ali ima tu još čitav niz 'neugodnih' protivnika. Bit će zanimljivo, ali ako želimo povratak u Drugu HNL, svi ti izazovi nam moraju biti samo dodatni poticaj."

Kakav je plan priprema narednu sezonu?

"Pripreme ćemo započeti ili 10. ili 17. srpnja, sve ovisi o datumu početka natjecanja koji još nije definiran. Čitave ćemo pripreme odraditi u Zadru. Možda bi zbog momčadskog duha valjalo otići negdje dalje, ali stanje je takvo kakvo je. Ipak, imamo odlične uvjete i mnogi bi se klubovi potukli da mogu trenirati u takvim uvjetima."

Klub su napustili Vlatko Blažević i Mario Pedišić koji će karijeru nastaviti u Interu, odnosno Rudešu. Direktor Ćustić tvrdi kako nema naznaka za daljnje osipanje momčadi:

"Nema takvih naznaka. Što se tiče Blaževića, sve smo znali na vrijeme, dok smo s Pedišićem obavili razgovore prije 15 dana, a do nedavno nije ni sam znao da će ići. Drago mi je zbog njega što će igrati u Prvoj HNL, ali istovremeno sam tužan jer bi nam puno pomogao u ovoj sezoni."


Reci što misliš!