Sport

šušur na zadarskoj rivi

Predstavljeno jubilarno 10. izdanje VAK"AN"ZA Sport & Music Fiestivala

Predstavljeno jubilarno 10. izdanje VAK

Danas je u zadarskom restoranu "Bruschetta" predstavljeno jubilarno 10. izdanje VAK"AN"ZA-e, popularnog ljetnog vaterpolskog amaterskog kupa anti-vaterpolista i ne-plivača zadarskog akvatorija.

Ovogodišnje izdanje predstavio je osnivač te alfa i omega cijelog ovog ljetnog sportskog i zabavnog festivala, Borut Gatara te direktor TZ grada Zadra Ante Radas i Igor Šarić, direktor sportskog dijela manifestacije.

Natjecateljski dio VAK"AN"ZA-e ove godine započinje 24. srpnja, a prijave su krenule jučer, u utorak, 20. lipnja a zaključuju se 21. srpnja. Utakmice za plasman, polufinale i finale će se igrati 10. i 11. kolovoza.

- Ekipe koje sudjeluju na VAK“AN“ZA-i dolaze iz mnogih zadarskih kvartova ali i iz mjesta uz obalu te sa zadarskih otoka, poput  Sukošana, Turnja, Sv. Filipa i Jakova, Zatona, Nina, Crnog, Preka, Male Rave, Velog Iža, pa tako očekujemo da će biti i ove godine.

Od 2008. godine u Zadru i okolici je postavljeno više od 10 vaterpolo terena i veseli nas činjenica kako je VAK“AN“ZA projekt bio taj mali uteg na vagi da se sredine odluče na taj potez i ožive svoja mjesta, kvartove i uvale na taj način, kazao je Gatara.

Za 10. jubilarno izdanje najavljeno je odigravanje super atraktivne utakmice 15. srpnja u kojoj će sudjelovati proslavljeni bivši hrvatski reprezentativci, a sa suprotne strane će stajati „Legende Vakanze“. Za sada su dolazak potvrdili Dubravko Šimenc, Milivoj Bebić, Renzo Posinković... a očekuje se da bi se mogao priključiti i netko iz kruga A reprezentativaca koji ne uspije ući u sastav za SP koje se igra ovog ljeta.

Novost je da će se ovog ljeta igrati i All Star turnir koji je na programu 18. i 19. kolovoza.

U zabavnom dijelu ove godine su najavljena atraktivna imena poput zadarske Grupe Forum, Jamiromanie (Italia), Queen Real (Beograd) i S3ngs (Rock Off festival).

U svakom slučaju očekuje nas još jedno ljeto bogato sportskim i zabavnim događanjima na zadarskoj rivi.

Program 10. VAK"AN"ZA-e možete pronaći na ovom linku. Sve informacije biti će dostupne i putem službene Facebook stranice te web stranice www.vakanza-zd.com


Reci što misliš!