Sport

Prvak italije 'otvorio' dušu

Hrvoje Perić: Ovaj trofej posvećujem obitelji, oni su uvijek bili uz mene

Hrvoje Perić: Ovaj trofej posvećujem obitelji, oni su uvijek bili uz mene
reyer.it

Košarkaši Venecije nakon pune 74 godine osvojili su titulu prvaka Italije, a jedan od najzaslužnijih za ovaj povijesni uspjeh jest i Dubrovčanin Hrvoje Perić kojem navijači Zadra i dan danas tepaju "uno di noi"

U povijesnoj sezoni i prvoj poslijeratnoj tituli prvaka Italije košarkaši Venecije su u doigravanju nadigrali klubove kao što su Reggio Emilia, Avellino i Trentino.

U finalnoj seriji košarkaši Venecije bili su bolji od Trentina 4-2 uz dodatak kako su u šestoj utakmici slavili u gostima 81:78 te su tako izbjegli eventualnu sedmu odlučujuću utakmicu.

Tako je Venecija osvojila ukupno treći naslov prvaka u povijesti kluba i prvi nakon Drugog svjetskog rata.

Najefikasniji u momčadi Venecije bio je Amerikanac Melvin Ejim s 15 koševa, dok su Filloy i Haynes dodali po 14. Hrvoje Perić, koji je ukupno gledajući bio najbolji igrač Venecije ove sezone, za 14 minuta ubacio je četiri koša uz tri skoka…

"Fešta je trajala evo dosad, do jutarnjih sati, ha, ha. Evo, odmah nakon utakmice svi iz kluba smo se spontano okupili i nazdravili smo ovoj povijesnoj tituli. Iskreno još ne znamo hoće li biti nešto organizirano po Veneciji, ali sigurno će se slaviti ovaj uspjeh još nekoliko dana. Ovo je definitivno lijep osjećaj", rekao je za tportal 31-godišnji Hrvoje Perić koji je tijekom svoje karijere imao puno uspona i padova.

"Mislim da smo u finalnoj seriji zasluženo slavili. Što se moje igre tiče mogu reći kako sam prve dvije utakmice odigrao dobro, a ostale realno ispod svog nivoa. Međutim, sve u svemu završio sam sezonu kao prvi strijelac Venecije (prosjek 12,3 koševa i 5,6 skokova, op.a.) u kojoj smo osvojili scudetto i plasirali se na Final Four Lige prvaka tako da ne mogu nego biti prezadovoljan."

Za kraj je Hrvoje – koji je u karijeri na svojoj koži puno puta osjetio nepravdu trenera - želio reći kome je posvetio ovaj povijesni trofej, a usput je poslao i poruku ljudima za koje je rekao kako će se sami prepoznati:

"Ovaj trofej posvećujem svojim roditeljima i dvojici braće. U cijeloj karijeri jedina konstanta mi je bila osporavanje, a obitelj mi je uvijek bila moj najbolji odvjetnik i u svakoj prilici pokušavali su ispravljati krive Drine. Znam da im nije bilo lako slušati i gledati sve dušobrižnike i znam koliko im sve ovo znači. Sigurno više nego meni jer ja sam svoj najvažniji trofej dobio ove sezone, točnije krajem studenoga prošle godine, kada mi se rodio sin David", poručio je 203 cm visoki Dubrovčanin Hrvoje Perić koji je prije Venecije nosio dresove Cremone, Benettona, Unicaje te hrvatskih klubova Zagreb, Zadar i Split u kojem se igrački afirmirao.

Svojim sjajnim igrama našao se i na širem popisu hrvatskog izbornika Ace Petrovića, ali o toj temi nije želio razgovarati dok se ne oporavi od slavlja nakon povijesne titule.


Reci što misliš!