Sport

Boks

Hrvoje Sep u subotu nastupa u Parizu

Hrvoje Sep u subotu nastupa u Parizu

Dva mjeseca nakon uspješnog profesionalnog debija u Ljubljani, Hrvoje Sep ponovno boksa. U pariškom predgrađu Pont-Sainte-Maxenceu najbolji hrvatski poluteškaš borit će se u subotu u šest rundi protiv tamnoputog Francuza Mamadoua Baa

Za organizaciju ove priredbe zadužen je francuski promotor Brahim Asloum, olimpijski pobjednik iz Sydneyja 2000. i bivši profesionalni svjetski prvak.

Asloum i Sep dobro se poznaju još od 2010. godine, dok je Francuz bio predsjednik Paris Uniteda, ekipe koja je sa Sepom kao vodećim poluteškašem i Leonardom Pijetrajem u stručnom stožeru osvojila premijerno izdanje Svjetske boksačke serije (WSB).

"Boksam protiv relativno iskusnog francuskog suparnika u njegovoj domovini, što znači da me očekuje kudikamo teži meč nego u Ljubljani. Međutim, odgovaraju mi sve veći izazovi jer to je najkraći i najbrži put prema svjetskom vrhu. Uvjeren sam da ću pobijediti i u subotu i potom odmah nastaviti s pripremama za jesenske mečeve. Nadam se da ću kraj godine dočekati sa šest nastupa i naravno, isto toliko pobjeda," naglasio je Sep u četvrtak uoči polaska za Pariz.

Nakon dugogodišnje i vrlo uspješne amaterske karijere, čiji je vrhunac bio nastup na Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru, Sep je u travnju na borilačkoj priredbi FFC 29 u ljubljanskom Tivoliju za samo 53 sekunde nokautirao Milana Petrovića iz Srbije.

U glavnom meču u Pont-Sainte-Maxenceu Francuz Guillame Frenois branit će europski naslov u superpero kategoriji protiv Ruddyja Encarnaciona, a među ostalim nastupaju poznati francuski lakaš Yvan Mendy i brončani poluteškaš s Olimpijskih igara u Rio de Janeiru Mathieu Bauderlique.


Reci što misliš!