Sport

Hrvatska U-17

Petar Krpan naslijedio Bašića na klupi U-17 reprezentacije

Petar Krpan naslijedio Bašića na klupi U-17 reprezentacije
HNS

Hrvatska U-17 reprezentacija dobila je novog izbornika, radi se o nekadašnjem reprezentativcu i članu brončane generacije Petru Krpanu koji je itekako sretan zbog ukazane prilike. Njegov će pomoćnik biti Nenad Pralija

Dario Bašić zaključio je svoj mandat na klupi U-17 nogometne reprezentacija pa je vrlo brzo imenovan i njegov nasljednik. Radi se o nekadašnjem reprezentativcu Petru Krpanu koji je trenutno HNS-ov instruktor za središte Osijek.

U-17 reprezentacija novi kvalifikacijski ciklus započinje u listopadu, a sam Krpan je itekako zadovoljan dobivenom prilikom koju će, nada se, iskoristiti na najbolji mogući način.

"Naravno da sam sretan zbog ove prilike. Čast je postati izbornikom bilo koje reprezentacije, od U-14 do seniorske. Trebamo odmah prionuti na posao, krajem srpnja nas očekuje turnir u Budimpešti gdje igramo protiv Mađarske, Češke i Srbije", kazao je novi izbornik.

Član brončane francuske generacije ubilježio je ukupno tri nastupa za reprezentaciju, između ostalog i u osmini finala protiv Rumunjske. Tijekom karijere nastupao je u desetak klubova, od Osijeka, Hajduka i Rijeke preko portugalskog Sportinga i kineskog Jiangsu Saintyja.

Za njegovog pomoćnika odabran je Nenad Pralija koji je diplomirao na Kineziološkom fakultetu i viši je nogometni trener. U karijeri je nastupao za Hajduk, Espanyol, Regginu i izraelski Maccabi iz Haife.


Reci što misliš!