Sport

Humanitarni potez

Arsenal i Chelsea igraju za žrtve požara u Londonu

Arsenal i Chelsea igraju za žrtve požara u Londonu
AP

Prihod sa skorašnje utakmice Community Shielda između engleskog prvaka Chelsea i pobjednika FA kupa Arsenala bit će doniran obiteljima žrtava nedavnog požara u Grenfell neboderu Londonu u kojem je poginulo najmanje 79 osoba

Dvoboj između 'Bluesa' i 'Topnika' igrat će se 6. kolovoza na stadionu Wembley, a klubovi se nadaju kako će sakupiti oko 1,5 milijuna eura.

"Kao i ostatak naše zemlje, šokirani smo požarom koji je zahvatio stambenu zgradu u Londonu. Bila je to tragedija i naša srca su uz obitelji stradalih," kazao je izvršni direktor Arsenala Ivan Gazidis, dok je direktor Chelsea Bruce Buck dodao: "Bilo je teško gledati tragediju koja je odnijela toliko života. Ovo je najmanje što možemo učiniti za obitelji stradalih."

Obitelji stradalih, preživjeli stanovnici nebodera, te osoblje hitnih službi koje im je pružalo pomoć bit će posebni gosti na utakmici.

U strašnom požaru do temelja je uništen neboder od 24 kata u zapadnom Londonu sa 120 stanova. Poginulo je najmanje 79 osoba, a policija se pribojava da bi broj žrtava mogao i dalje rasti, s obzirom da se još uvijek ne zna sudbina određenog broja stanara.


Reci što misliš!