Sport

hrabri istup: vrijeđanje pa bijeg

HND pozvao sve redakcije da ubuduće bojkotiraju ovakve Mamićeve istupe

Zdravko Mamić 90 je minuta pričao svoju priču novinarima koje je ujedno i vrijeđao. Kada ga je naš reporter Ivan Skorin krenuo pitati o tome, ustao je i naprasno otišao iz dvorane. Uskoro su stigle brojne reakcije.

Svoj Urbi et Orbi Zdravko Mamić započeo je već standardno riječima da se vrši progon njegove obitelji. Pokazivao je stare ugovore, uvjeravao da sporni aneks s Modrićem nije antidatiran.

“Kako je moguće to antidatirati, recite mi molim vas! Ali to vas ne zanima!”, rekao je Mamić.

A ne zanima ni USKOK jer temelj optužnice protiv njega i ostalih nije isključivo podjela novca, već izvlačenje novca s računa kluba u privatni džep Mamićevih, a to je u cijelom današnjem 90 minutnom izlaganju spomenuo samo jednom, pišu Vijesti.hr.

“To što je Luka Modrić temeljem građanskog ugovora podijelio novac sa mnom, pa koga to brige, koga to briga!”, izjavio je Mamić.

Savjetnik Dinama dotaknuo se i udruge Naš Hajduk koju je nazvao “Cosa Nostra”.

Iz udruge Naš Hajduk stigao je odgovor da će tužiti Mamića zbog kleveta, a on je danas, vrijeđao i novinare.

“Dajte me istucite, možda bi kolegica Raić najbolje to napravila kod nje sam vidio krv u očima”, dobacio je Mamić novinarki.

No, kad smo ga krenuli pitati o tome, ustao je i otišao, bez da je odgovorio i na jedno pitanje.

“Gospodine Mamić, prvo da stanem u obranu kolegice Raić Knežević, rekli ste krv u očima, nije lijepo, ali druga stvar, vezano za vašu izjavu ‘Šta vas briga?’ To je meritum stvari”, izjavio je naš novinar.

“Ne mogu vas slušat. Ti si jedan zločest čovjek”, nadovezao se na to Mamić.

Izbjegavanje uz vrijeđanje je dobro poznata taktika. Najveći je problem što nije dopustio pitanja na teze koje je iznio, smatra kolegica na koju se okomio.

“Ja naprosto radim samo svoj posao, pratim suđenje, čak se i suzdržavam od komentiranja samog procesa, nego kao i ostali kolege novinari držim se činjenica i onoga što mislim da javnost treba znati, njegove riječi su bile ružne iako me nisu pretjerano pogodile”, izjavila je novinarka Telegram.hr-a, Ana Raić Knežević.

Hrvatsko novinarsko društvo pozvalo je sve redakcije da ubuduće bojkotiraju ovakve Mamićeve istupe, a policiju je pozvala da reagira po službenoj dužnosti, jer materijala kažu, ima sasvim dovoljno, prenose Vijesti.hr.


Reci što misliš!