Sport

Nogomet, Kup konfederacija

Njemačka sjajnim ulaskom u utakmicu slomila Meksiko i izborila finale

Njemačka sjajnim ulaskom u utakmicu slomila Meksiko i izborila finale
AFP

Nogometna reprezentacija Njemačke izborila je plasman u finale Kupa konfederacija nakon što je u polufinalnom ogledu u Sočiju pobijedila Meksiko 4-1 (2-0)

Aktualni svjetski prvaci su već nakon osam minuta vodili 2-0 načinivši veliki korak prema plasmanu u finale. "Elf" je izveo dvije sjajne akcije koje je golovima okrunio Leon Goretzka.

Veznjak Schalkea je u šestoj minuti s ruba kaznenog prostora zabio za 1-0, da bi dvije minute kasnije utrčao u kazneni prostor i zabio pored Guillerma Ochoe za 2-0.

Meksiko je u prvom poluvremenu imao dvije lijepe prilike, no Marc Andre ter Stegen je sjajno reagirao na udarce Giovanija do Santosa u 33. i Javiera Hernandeza u 36. minuti.

Sve dvojbe oko pitanja pobjednika Njemačka je riješila u 59. minuti kada je Timo Werner zabio za 3-0. Marco de la Mora je u 89. minuti fantastičnim udarcem s više od 30 metara zabio za 3-1, a minutu kasnije je Amin Younes postavio konačnih 4-1. 

Njemačka će u finalu u nedjelju u St Peterburgu igrati protiv prvaka Južne Amerike Čilea koji je u srijedu pobijedio Portugal boljim izvođenjem jedanaesteraca 3-0 nakon što u 120 minuta nije bilo golova. Njemačka i Čile su igrali u skupini i susret je završio 1-1.

Za obje reprezentacije bit će to prvo finale na ovom natjecanju.

Finalni susret je u nedjelju u 20:00 sati u St Peterburgu, dok će Meksiko i Portugal za treće mjesto igrati u 17:00 sati u Moskvi.


Reci što misliš!