Sport

Tenis

Wimbledon: Čilić, Karlović i Ćorić doznali suparnike

Wimbledon: Čilić, Karlović i Ćorić doznali suparnike
EXPA/PIXSELL

Hrvatski tenisači Marin Čilić, Ivo Karlović i Borna Ćorić doznali su imena suparnika u 1. kolu trećeg Grand Slam turnira sezone Wimbledona

Čilić će igrati protiv Nijemaca Philippa Kohlschreibera, Ivu Karlovića očekuje Britanac Aljaž Bedene, dok će Borna Ćorić igrati protiv Amerikanac Ryana Harrisona.

Prvi hrvatski reket je postavljen za sedmog nositelja, a na startu turnira očekuje ga 33-godišnji Nijemac, trenutačno 57. tenisač svijeta. Do sada su igrali čak devet puta, a Kohlschreiber vodi 6-3 u pobjedama, pri čemu je dobio zadnja dva meča. Prošle godine u Rotterdamu i 2012. u Münchenu.

Čiliću će ovo biti 11. nastup u Wimbledonu, a posljednje tri godine je stigao do četvrtfinala što je njegov najbolji plasman u All England Clubu.

Karlović će na otvaranju turnira igrati protiv Slovenca s britanskom putovnicom Aljaža Bedenea. 'Div sa Šalate' je do sada tri puta igrao protiv 27-godišnjeg Bedenea, 56. tenisača svijeta i još uvijek čeka prvu pobjedu. Bedene je bio bolji od Karlovića ove godine u Budimpešti, prošle u Acapulcu, te 2011. u Beču.

Karloviću će ovo biti 13. nastup u Wimbledonu, a najdalje je stigao do četvrtfinala 2009. godine.

Ćorić će u 1. kolu igrati protiv Amerikanca Ryana Harrisona, 41. tenisača svijeta, a bit će to njihov prvi međusobni susret. 

Ćorić je u Wimbledonu igrao dva puta. Prije dvije godine je stigao do drugog kola, dok je lani ispao na startu turnira.

Prvi nositelj turnira i branitelj naslova je Britanac Andy Murray kojeg na otvaranju turnira očekuje kvalifikant.


Reci što misliš!