Sport

Tenis

Wimbledon: Poraz Karlovića nakon maratona protiv Bedenea

Wimbledon: Poraz Karlovića nakon maratona protiv Bedenea
Friso Gentsch/DPA/PIXSELL

Hrvatski tenisač Ivo Karlović nije se uspio plasirati u 2. kolo Wimbledona, njega je u susretu 1. kola nakon velike drame i četiri sata i 24 minute igre svladao Slovenac s britanskim državljanstvom Aljaž Bedene sa 6-7 (5), 7-6 (6), 6-7 (7), 7-6 (7), 8-6

U dvoboju kojim su dominirali servisi na kraju su presudila dva vezana reterna Bedenea u 14. igri petog seta kojima je stigao do jedinog "breeaka" u čitavom susretu. Karlović ima razloga žaliti za pobjedom jer nije iskoristio niti jednu od osam "break-lopti" koliko je izborio tijekom susreta, Bedene je iskoristio svoju petu, a 38-godišnji veteran iz Zagreba je u nekoliko navrata u "tie-breaku" četvrtog seta bio dva poena udaljen od pobjede.

Karloviću na kraju nije bio dovoljno ni 44 asa niti 98 "winnera".

Tijekom prvoga seta niti jedan igrač nije uspio izboriti "break-loptu", a i u odlučujućoj igri svi poeni su otišli na stranu servera sve do 6-5 za Karlovića, a tada je naš igrač pogodio retern za set.

Početkom drugog seta Karlović je izborio prve dvije "break-lopte", no na prvu je promašio forhend, dok je na drugu Bedene pogodio odličan prvi servis. U odlučujućoj igri Bedene je poveo sa 5-2 , ali se Karlović uspio vratiti do 6-6 samo da bi tada Bedene pogodio retern-winner kojim si je osigurao ukupno treću set-loptu koju je i realizirao.

Karlović je s prvim "break-loptama" u susretu bio suočen u drugoj igri trećeg seta, no nakon 15-40 je pogodio četiri prva servisa zaredom i Bedene ustvari nije imao izgleda za "break". Bedene je u trećem "tie-breaku" poveo sa 5-2 uz dva servisa, no Karlović je vratio oba "mini-breaka" igrajući bekhend slice na koji Slovenac nije imao odgovor da bi Zagrepčanin osvojio tu dionicu igre nakon što je Bedene promašio forhend kod vodstva Karlovića od 8-7.

U četvrtoj igri četvrtog seta Karlović je imao najveću priliku "prelomiti" dvoboj na svoju stranu jer je imao 0-40 na servis Bedenea. Nažalost, promašio je forhend sa sredine terena na jednu "break-loptu" dok je preostale dvije Bedene izvukao servisom. Nove dvije šanse Karlović je imao kod 4-3, na obje se igralo, ali oba je puta Slovenac izašao kao pobjednik iz izmjena. Kod rezultata 4-4 Karlović je s dvije uzastopne servis pogreške ponudio dvije "break-lopte" Bedeneu, ali ih je zatim iz spasio ponovno pogodivši četiri prva servisa zaredom.

U četvrtom "tie-breaku" Karlović je stigao do 5-4, ali nije uspio potom osvojiti niti jedan od dva poena na servis Bedenea koji je osvojenim poenom na Karlovićev servis stigao i do vodstva od 7-6 uz svoj početni udarac, no tada je naš veteran izvukao odličan retern i produžio odlučujuću igru. No, kod rezultata 8-7 za Bedenea retern Slovenca je pogodio vrh mreže, zbunio Karlovića i donio poravnanje u meču.

Peti set započeo je "break-loptom" Karlovića u prvoj igri, no niti tu priliku nije iskoristio promašivši forhend. Potom je uslijedio niz sigurnih držanja servisa za oba igrača sve do 7-6 za Bedenea, a tada je Karlović krenuo u servis-gem sa 0-30. Iako je poveo sa 40-30, Karlović nije uspio i završiti posao, a nakon izjednačenja je Bedene pogodio dva puta stranu na koju će Karlović servirati i ostvariti veliku pobjedu. 


Reci što misliš!