Sport

Senzacionalan dvoboj

Wimbledon: Gilles Müller slavio u petosatnom maratonu protiv Rafaela Nadala

Wimbledon: Gilles Müller slavio u petosatnom maratonu protiv Rafaela Nadala
AP Images

Luksemburžanin Gilles Müller ostvario je novi uspjeh karijere i pobjedom protiv Rafaela Nadala s 15:13 u petom setu, nakon gotovo pet sati igre, prošao u četvrtfinale gdje će igrati protiv Marina Čilića

Povijest dvoboja Gillesa Müllera i Rafaela Nadala seže još u daleku 2005. godinu kada je luksemburški tenisač bio prvi igrač koji je izbacio Španjolca s trećeg Grand Slama sezone. Sljedeća tri međusobna meča dobio je Nadal, ali danas nije imao uspio protiv sjajnog Müllera koji igra odlično ove sezone na travi.

U briljantnom meču koji će se jako dugo prepričavati Nadal je zaostajao 2-0 u setovima, ali se uspio vratiti i izjednačiti. U posljednjem setu koji je trajao duže od Čilićevog meča protiv Bautiste-Aguta slavio je s 15:13 nakon ukupno nešto manje od pet sati igre.

Za ulazak u polufinale igrat će protiv Marina Čilića koji još nije izgubio set i u svom četvrtom uzastopnom četvrtfinalu traži prvi prolazak među četiri. Prvi hrvatski reket jedini je pobijedio Müllera ove sezone na travi, bilo je to u polufinalu Queensa, a može li to ponoviti saznat ćemo u srijedu. Vidljivo umorni Müller imat će nešto manje od dva dana za odmor

Gotovo bez greške odigrao je Nadal cijeli prvi set, ali sve je bilo uzalud, Propustio je jednu break loptu kod rezultata 2:2, a u sljedećem gemu Miller je iskoristio ponuđeno. Španjolac je nekoliko forehanda nekontrolirano poslao izvan terena i Luksemburžanin je došao do breaka kojeg je bez većih problema sačuvao.

Vrlo tijesan drugi set ponudio je pravu dramu. Müller se ukopao i čekao svoju priliku. Moglo je sve biti drugačije da je Nadal iskoristio dvije vezane break lopte u osmom gemu, no njegov je protivnik dobio četiri poena zaredom. Prvu i jedinu priliku za oduzimanje servisa Müller je imao u sljedećem gemu, iskoristio je i ubrzo došao do 2-0 u setovima.

Bilo je samo pitanje kada će gotovo nepogrešivi Müller malo posustati. Nadal odličnom igrom na vlastitom servisu nije dopustio nijednu break priliku svom protivniku u trećem i četvrtom setu, iskoristio sve ponuđeno i izborio odlučujući peti set.

Samo bi petom setu mogli posvetiti jedan cijeli tekst. Kako je vrijeme odmicalo tako je popuštala koncentracija obojici tenisača. Pet break lopti propustio je Nadal u setu koji je potrajao dva sata i 15 minuta. Müller je kod vodstva 5:4 i 10:9 propustio ukupno četiri meč lopte i iako ga je umor počeo savladavati nastavio je s vrlo dobrim servisom. 28. gem pokazao se da će biti posljednji, iskoristio je petu loptu za prolazak u četvrtfinale i sa 15:13 zaključio dvoboj.

Wimbledon, osmina finala: 

Gilles Müller (16) - Rafael Nadal (4) 6:3, 6:4, 3:6, 4:6, 15:13


Reci što misliš!