Sport

Košarka, NBA ljetna liga

Double-double Žižića u pobjedi Celticsa

Double-double Žižića u pobjedi Celticsa
Twitter / @celtics

VIDEO: Hrvatski košarkaš Ante Žižić zabio je 12 koševa i dodao 13 skokova za Boston u pobjedi protiv Philadelphije 88-83 u dvoboju Ljetne NBA lige igranom u Paradiseu u Nevadi

Žižić je na parketu proveo 17 minuta postigavši 12 koševa uz 71 posto šuta. Bivši igrač Cibone i turske Darušafake je imao i 13 skokova, dvije asistencije i jednu blokadu.

Najefikasniji igrači u pobjedi Celtica bili su Jayson Tatum i Jabari Bird s po 15 koševa. U suparničkim redovima najefikasniji igrač bio je Timothe Luwawu-Cabarrot sa 16 koševa.

Bila je to treća uzastopna pobjeda Bostona u Ljetnoj ligi u kojoj sudjeluju 24 ekipe, a sve tri pobjede upisali su i Toronto, Cleveland, Dallas, Memphis i LA Clippersi.

"Treba mi još malo vremena. Ovo su moje prve NBA utakmice i ja sam očekivao malo više od sebe. Samo mi treba malo vremena da se naviknem na ovaj stil igre", kazao je Žižić kojeg je Boston izabrao kao 23. 'pick' u prvoj rundi drafta.

Igru hrvatskog košarkaša pohvalio je Jaylen Brown kojeg je Boston na draftu uzeo kao treći izbor.

"Ante se dobro prilagodio. Kvalitetno odrađuje svoj posao. Njegova uloga nije lagana, no mislim da je dobro radi", poručio je Brown dodavši: "Ante razumije igru, a što je jednako važno razumije i jezik pa je s njim lako komunicirati."


Reci što misliš!