Sport

Bravo majstore

Marin Čilić plasirao se u finale Wimbledona!

Prvi puta u Wimbledonu, a drugi puta u karijeri, najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić borit će se za naslov pobjednika na Grand Slam turniru, nakon što je u petak u polufinalu svladao 29-godišnjeg Amerikanca Sama Querreyja sa 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5 nakon dva sata i 56 minuta igre

Zahvaljući petoj pobjedi nad Querreyjem u isto toliko dvoboja, Čilić je postao drugi hrvatski tenisač koji se probio do finala u All England Clubu, a u nedjelju će pokušati postati i drugi Hrvat s wimbledonskim naslovom koji je 2001. godine osvojio Goran Ivanišević u svom četvrtom finalu.

Čilić će u finalu igrati protiv pobjednika drugog polufinala u kojem će se sastati sedmorostruki wimbledonski pobjednik Švicarac Roger Federer i Čeh Tomaš Berdych, koji je bio finalist u All England Clubu 2010. godine.

Marin protiv Federera ima jednu pobjedu iz sedam dvoboja, onu iz polufinala US Opena 2014. godine, kad je osvojio svoj prvi Grand Slam naslov, a rezultat u dvobojima s Berdychom je 6-6, s time da je Čilić pobijedio u četiri od  posljednjih pet mečeva i vodi 2-0 u srazovima na Grand Slam turnirima.

WIMBLEDON, tenisači - polufinale

MARIN ČILIĆ (HRV/7) - Sam Querrey (SAD/24) 6-7 (6), 6-4, 7-6 (3), 7-5


Reci što misliš!