Sport

Wimbledon

Federer: Tenis zna biti okrutan, Marin se borio herojski

Federer: Tenis zna biti okrutan, Marin se borio herojski
AP

Emocije su svladale i Rogera Federera i Marina Čilića po završetku finala. Švicarca zbog novog velikog uspjeha i upisivanja u tenisku povijest, a Marina jer je bio svjestan kako danas jednostavno nije išlo protiv odličnog Federera koji je osvojio turnir bez izgubljenog seta.

19. Grand Slam, osmi Wimbledon. Najveći tenisač u povijesti Roger Federer upisao se zlatnim slovima u tenisku povijest pobjedom protiv Marina Čilića na Središnjem terenu All England Cluba. Obojicu tenisača svladale su emocije nakon meča.

"Nikada nisam odustajao tijekom karijere pa tako nisam ni danas, dao sam sve od sebe. Imao sam sjajno putovanje, igrao odličan tenis i jako se želim zahvaliti svom stručnom timu. Naravno, svim svojim navijačima u Hrvatskoj poručujem kako ću se pokušati vratiti ovdje i osvojiti naslov", rekao je Marin Čilić nakon meča uz velike ovacije publike.

Roger Federer prvo se osvrnuo na Marinovu današnju igru: "Tenis je ponekad okrutan, ali borio se, heroj je. Čestitam mu na odličnom turniru. Treba biti ponosan jer je velika stvar igrati u finalu Wimbledona. Uvijek se treba boriti, teško je kada si ozlijeđen u finalu i kada te ne ide, ali nikad se ne treba predavati. Nadam se da ćemo u budućnosti odigrati i bolje mečeve."

Novak Đoković i Andy Murray napustili su turnir zbog ozljede, Rafael Nadal je bio poražen u osmini finala i na US Openu se pruža velika prilika Švicarcu osvojiti i okrugli 20. naslov.

Ovaj će Wimbledon ostati poseban i po tome što je do titule došao bez izgubljenog seta, prvi puta nakon Australian Opena 2007. godine.

"Zdrav sam, osjećam se sjajno, nisam ispustio set. I dalje to ne mogu vjerovati. Nisam bio siguran hoću li nakon prošle godine biti uopće opet u finalu, ali ako vjerujete u sebe uvijek možete daleko. Ovo je veliki trenutak za mene, moju obitelj i tim. Hvala Wimbledonu i Švicarskoj", zaključio je Federer.


Reci što misliš!