Sport

Košarka, ABA Liga

Predsjednik Karpoša strogo 'opleo' po vodstvu ABA Lige

Predsjednik Karpoša strogo 'opleo' po vodstvu ABA Lige
Igor Panevski / Karpoš Sokoli

Službeni poziv ABA lige makedonskom klubu Karpoš Sokoli za nastup u Drugoj ABA ligi razbijesnio je čelnike kluba

Kako piše Makedonski sport, a prenosi Pet na pet, Sokoli su se oglasili priopćenjem u kojem su raspalili po vodstvu lige.

U priopćenju potpisanom od strane predsjednika kluba Ognjena Dedića piše, između ostalog:

Kriminalci koji vode ABA ligu misle da su našle ovcu za šišanje od koje su uzeli 150.000 eura, koliko smo platili pozivnicu. Nisu očekivali da nećemo odmah ispasti, iznenadili smo ih dobrim igrama i odmah su krenule laži i opstrukcije. Govorili su nam da ćemo igrati u ABA ligi ako ne ispadnemo, ali sada vidim da je to bila prevara, da je cilj kriminalaca bio samo da uzmu pare i da nas šutnu. Najveći ispljuvak od čovjeka je direktor Krešimir Novosel, poltron koji ne može da napravi ništa bez konzultacija s moćnicima. Isto se odnosi i na sportskog direktora Žarka Čabarkapu. Njih dvojica sjede u krilu Mladena Vebera iz Cedevite i Nebojše Čovića.

Osvrnuo se Dedić i na nekoliko utakmica iz prošle sezone koje su, po mišljenju Sokola, trebale otići na njihovu stranu.

Najmanje pet utakmica nam je bilo ukradeno, s tim pobjedama sigurno bi igrali u play-offu. Po kvaliteti na posljednja dva mjesta trebali su biti FMP i Olimpija, ali je bilo jasno da kanalizacijski ispljuvci neće dozvoliti da ovi klubovi ispadnu iz lige pa je to morala biti Krka. Svi znaju da postoji banda koja vodi ligu, čine je FMP, Crvena zvezda, Budućnost, Cedevita i Olimpija. Da li je normalno da na funkciji predsjednika ABA lige bude čovjek koji vodi dva kluba u istom natjecanju i koji nije isplatio osam plaća svojim igračima.

Poslije svega, ne treba posebno naglašavati da makedonsku momčad u bliskoj budućnosti nećemo gledati u regionalnoj ligi.

Mi nismo seoska momčad koja bi igrala bilo kakvu Drugu ligu. Odakle im obraz da nam ponude nastup u Drugoj ligi kad smo na terenu izborili opstanak? Naš igrački i organizacijski kvalitet ćemo dokazati u FIBA Ligi prvaka, natjecanju koje drži do standarda i koje nema lokalne šerife koji zaslužuju da nastave da žive u kanalizaciji. A mi ćemo naš put nastaviti daleko od njih i njihovih laži.


Reci što misliš!