Sport

a tko je platio zrakoplov?

Izaslanstvo putovalo na finale Wimbledona državnim zrakoplovom, karte osigurao organizator

Izaslanstvo putovalo na finale Wimbledona državnim zrakoplovom, karte osigurao organizator
AP

Ured predsjednika Hrvatskog sabora priopćio je u ponedjeljak da je državno izaslanstvo putovalo na meč između Marina Čilića i Rogera Federera u finalu teniskog turnira u Wimbledonu državnim zrakoplovom, a karte za meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.

U nedjelju je Čilić prvi put igrao za wimbledonski trofej protiv Federera pa je, kao što je i dosad bila praksa kad netko od hrvatskih sportaša sudjeluje u finalu nekog velikog natjecanja, državno izaslanstvo došlo podržati njegov nastup, stoji u priopćenju.

Ovoga puta, u dogovoru s predsjednikom Vlade, Hrvatsku su službeno predstavljali predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković, državna tajnica Središnjeg državnog ureda za šport Janica Kostelić, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović i ministar financija Zdravko Marić.

Izaslanstvo je u Wimbledon putovalo državnim zrakoplovom, a karte za finalni teniski meč osigurao je domaćin – organizator, bez troškova za hrvatsku stranu.

Državna izaslanstva – predstavnici zemlje iz koje je finalist, dobivaju mjesta utvrđena protokolom od organizatora, bez ikakve naknade. Uz državno izaslanstvo Hrvatske, tako je u istoj loži  u kojoj su bili smješteni Jandroković Kostelić, finalu nazočila i švicarska predsjednica, napominje se u priopćenju.

U Vladinu službenom zrakoplovu bili su i djelatnici osiguranja predsjednika Sabora i ministra unutarnjih poslova, koji su štićene osobe, te djelatnik protokola, a u pratnji predsjednika Sabora bio je njegov sin. Naime, uobičajena je praksa da najviši državni dužnosnici, pa tako i predsjednik Hrvatskog sabora, mogu povesti nekoga od članova uže obitelji na protokolarna i službena putovanja, ako to ne izaziva troškove za državni proračun.

Hrvatsko službeno izaslanstvo nije se zadržavalo u Londonu niti je tamo imalo ikakav dodatni trošak pa, osim troškova prijevoza službenim zrakoplovom koji je odobrila i za koji je nadležna Vlada, za taj službeni put nije bilo nikakvih drugih troškova iz državnog proračuna, ističe se u priopćenju.


Reci što misliš!