Sport

Nogometni mercato

Transfer Perišića u Manchester United blizu realizacije, vrijednost gotovo 50 milijuna eura

Transfer Perišića u Manchester United blizu realizacije, vrijednost gotovo 50 milijuna eura
Jurica Galoic/PIXSELL

Prelazak hrvatskog krilnog napadača Ivana Perišića (28) iz Intera u engleski Manchester United trebao bi biti realiziran u roku od 48 sati, objavili su u utorak britanski mediji

Inter je tražio za Perišića 50 milijuna eura odštete i nakon nekoliko tjedana pregovora čini se da je Manchester United pristao na taj iznos. Naime, britanski mediji tvrde da će United platiti 44,5 milijuna eura odštete i još pet milijuna eura u bonusima.

Trener Manchester United Jose Mourinho izuzetno cijeni hrvatskog reprezentativaca i još je u ožujku bio u Zagrebu kako bi ga nagovorio na prelazak u engleski klub. Za Mourinha je dolazak Perišića jedan od prioriteta ljetnog prijelaznog roka.

United je ovog ljeta već doveo dva skupa pojačanja, za napadača Evertona Romelua Lukakua platili su 85 milijuna eura, dok su za švedskog stopera Victora Lindelofa isplatili Benfici 34 milijuna eura.

Ukoliko se ostvari transfer u Manchester United, Perišić bi postao najskuplji hrvatski nogometaš u povijesti. Do sada je najveća odšteta plaćena za Matea Kovačića, Real Madrid je za njega Interu platio 31 milijun eura. Slijedi Luka Modrić, čija je odšteta prilikom prelaska iz Tottenhama u Real Madrid iznosila 30 milijuna eura.

Perišić je 2015. godine iz Wolfsburga prešao u Inter, potpisavši ugovor do ljeta 2020. Talijanski klub je tada platio 20 milijuna eura odštete.


Reci što misliš!