Sport

Tenis

Croatia Open: Dodig spasio meč-loptu za prvo četvrtfinale u Umagu

Croatia Open: Dodig spasio meč-loptu za prvo četvrtfinale u Umagu
Slavko Midzor/PIXSELL

Hrvatski 32-godišnji Davis Cup reprezentativac Ivan Dodig (ATP - 412.) u srijedu se po prvi put u karijeri probio u četvrtfinale umaškog ATP turnira Croatia Open, nakon što je u 2. kolu svladao Talijana Marca Cecchinata (ATP - 105.) sa 3-6, 7-6 (6), 6-2 i spasio jednu meč-loptu u 'tie-breaku' drugog seta

Dva sata i 18 minuta trajao je napet meč prepun preokreta u umaškoj Next Gen Areni, kako je preimenovan nekadašnji "Grandstand" koji se nalazi u sjeni istočne tribine ATP stadiona Gorana Ivaniševića.

Talijanski tenisač je zahvaljujući 'breaku' u osmom gemu drugog seta, nakon što su tenisači prethodno svaki izgubili po jedan servis-gem, osvojio prvu dionicu meča.

Dodig je uzvratio u drugom setu, poveo 3-1, ali je već u sljedećem gemu izgubio prednost 'breaka'. Na kraju je o drugom setu odlučivao 'tie-break'. U njemu je Dodig poveo 3-1, ali Cecchinato se vratio i kod vodstva 6-5 imao meč-loptu. Dodig se izvukao dobrim servisom te dva poena poslije izborio treći set.

Cecchinato se od propuštene prilike u drugom setu više nije uspio oporaviti. Međugorac je s dva 'breaka' poveo 4-1, potom izgubio servis, ali i novim 'breakom' osigurao servis za prolaz u četvrtfinale. Talijan novu priliku za povratak nije dobio, jer je Dodig bez izgubljenog poena zaključio servis za pobjedu.

Naš će tenisač u petak u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz dvoboja prvog nositelja ovogodišnjeg Croatia Opena, Belgijca Davida Goffina i Mađara Attile Balazsa. Ivanu je ovo peti umaški nastup, a prvi nakon 2012. godine, u kojem je po prvi put uspio spojiti dvije pobjede.

U prvom meču današnjeg programa Čeh Jiri Vesely svladao je Moldavca Radua Albota sa 7-6 (3), 6-2.

ATP Umag - 2. kolo

IVAN DODIG (HRV) - Marco Cecchinato (Ita) 3-6, 7-6 (6), 6-2

Jiri Vesely (Češ/8) - Radu Albot (Mol) 7-6 (3), 6-2


Reci što misliš!