Sport

Kup Borislava Stankovića

Dominik Mavra: Energijom i pametnim odlukama došli smo do pobjede

Dominik Mavra: Energijom i pametnim odlukama došli smo do pobjede
HKS

Hrvatska reprezentacija upisala je još jednu pobjedu u Kini na Kupu Borislava Stankovića. Slavili su igrači izbornika Petrovića protiv Njemačke rezultatom 77:83

Najbolji u redovima Hrvatske bili su Mavra s 23 poena te Buva s 21 poenom. Ramljak je također odradio dobru utakmicu, a završio je s 11 poena.

Dominik Mavra:

"Teška utakmica, pošto je bila već u četiri sata, praktički 19 sati nakon pobjede protiv Kine. Iako je to bila relativno lagana pobjeda, dosta smo se potrošili i s tog aspekta je možda bilo nateže pristupiti današnjoj utakmici. Posebno jer smo gubili treću i četvrtu četvrtinu po šest, sedam razlike. Vratili smo se i našom energijom i pametnim odlukama dobili, a to nam je bitna pobjeda."

Aleksandar Petrović:

"Rekao bih još jedna neočekivana reakcija. Nakon uvjerljive pobjede protiv Kine, naletjeli smo na kompletno drugačijeg protivnika. Ovo su svi momci koji u odabranim njemačkim klubovima igraju važne uloge. Spremaju se za Univerzijadu , međutim osam od ovih dvanaest članova su članovi startnih petorki u Bundesligi. Radili smo gluposti. U prvom poluvremenu smo primili, nakon tri nekontrolirana posjeda i skoka u napadu devet poena… Međutim, onog trenutka kada je izgledalo da je utakmica ušla u nekakvu negativnu priču, tih zadnjih šest minuta smo odigrali čiste glave i rutinirano dobili današnju utakmicu. Svaka čast momcima. Ovo je danas bila utakmica koja nam je donijela puno po pitanju iskustva igrača, ali isto tako ja imam puno spoznaja nakon ovih utakmica."

Sljedeća utakmica je sutra protiv Egipta s početkom u 10:00 sati. Nakon toga slijedi dan odmora, priopćio je HKS.


Reci što misliš!