Sport

Nogometni mercato

Predsjednik Barcelone: PSG ne može platiti Neymara

Predsjednik Barcelone: PSG ne može platiti Neymara
AP Images

Nogometna javnost ostala je u šoku kada su se početkom ovog tjedna počele širiti glasine kako bi PSG mogao aktivirati otkupnu klauzulu Neymara i Barceloni platiti 222 milijuna euraza njegove usluge

Nitko niti ne sumnja da Parižani mogu izdvojiti toliku svotu, ali povlači se pitanje je li katalonski klub spreman prodati Brazilca, prenosi goal.com

Ako je vjerovati, predsjedniku kluba, Josepu Bartomeu - nije. 

"Neymar nije na prodaju. Ima ugovor još četiri godine i naravno da računamo na njega. Ovakve klauzule je nemoguće aktivirati zbog financijskog fair playa, no moguće je ako netko ne želi igrati po pravilima," rekao je Bartomeu. 

Već su se ovoga tjedna u medijima pojavili potpredsjednik Barcelone, Mestre, i njen glasnogovornik, Vives, koji su izjavili kako su sigurni da Neymar neće napustiti klub. No, u današnjem svijetu nogometa je sve moguće jer su već ovog ljeta svojim novim destinacijama iznenadili Bonucci i Lukaku, a ogromne svote za Moratu, Walkera i već spomenutog belgijskog napadača pokazuju da nitko ne može koštati previše. 

Ali i ako aktiviraju otkupnu Neymarovu klauzulu, PSG bi onda za otprilike isti iznos trebao i prodati igrače ako bi htjeli zadovoljiti financijski fair play. No, i to nije toliko suluda ideja jer se ovoga ljeta govori o odlascima Di Marije i Verrattija, a na tim transferima bi Francuzi mogli zaraditi ogromne novce. 

Zanimljivo je vidjeti što će se na kraju desiti u ovoj sapunici za koju prije tek nekoliko dana nitko nije niti znao da će započeti. 


Reci što misliš!