Sport

Kup Borislava Stankovića

Treća pobjeda hrvatskih košarkaška na turniru u Shenzhenu

Treća pobjeda hrvatskih košarkaška na turniru u Shenzhenu
HKS

Hrvatska košarkaška B reprezentacija izborila je finale Kupa Borislava Stankovića nakon što je u petak u susretu 3. kola pobijedila Egipat s 92-64 (49-27)

Hrvatska košarkaška B reprezentacija izborila je finale Kupa Borislava Stankovića nakon što je u petak u susretu 3. kola pobijedila Egipat s 92-64 (49-27).

Sjajno raspoložena Hrvatska već je nakon tri minute vodila s 13-3, a do poluvremena je prednost narasla na 22 poena (49-27). Josip Bilinovac je briljirao u prvom poluvremenu i ubacio je 21 od svoja 23 koša.

U trećoj dionici Hrvatska je nastavila svoju dominaciju, a u 26. minuti imala je 34 koša prednosti (65-31) i rutinski je upisala uvjerljivu pobjedu protiv Egipta, treću na turniru u Shenzhenu.

Uz Bilinovca, koji je zabio 23 koša, u našim redovima istaknuli su se i Luka Božić s 19, Antonio Vranković i Domagoj Bošnjak ubacili su po 11, a Ivan Buva i Jakov Mustapić po 10 poena.

"U tri utakmice smo napravili više negoli je itko očekivao, a današnji susret pokazao je kakav pristup treba biti kada imate protivnika ovakvog profila. Od prve sekunde kvalitetna i agresivna obrana tako da je samo bilo pitanje kolika će razlika biti na kraju. Zadovoljan sam sa svime što sam vidio i uspio sam odmoriti trojicu igrača (Buva, Mavra, Zubčić) koji su najviše povukli u prve dvije utakmice", izjavio je hrvatski izbornik Aleksandar Petrović.

Finale je na rasporedu u nedjelju, a protivnik hrvatskim košarkašima trebala bi biti Kina ili Njemačka.


Reci što misliš!