Sport

Kup Borislava Stankovića

Aco Petrović: Napravili smo apsolutno više nego što je itko očekivao

Aco Petrović: Napravili smo apsolutno više nego što je itko očekivao
Goran Kovacic/PIXSELL

Hrvatska je upisala i treću pobjedu na Kupu Borislava Stankovića u Kini te je sa stopostotnim učinkom prošla u finale. Posljednja žrtva bio je Egipat koji je nadigran s 92:64

Aco Petrović bio je zadovoljan onim što su prikazali njegovi igrači, neke je i odmorio, a oni koji su dobili priliku, odužili su mu se dobrim nastupom.

"Nakon tri utakmice smo napravili apsolutno više nego što je itko očekivao, pa i ja. Današnja utakmica pokazala je kakav pristup treba biti kada igrate protiv ovakvog profila protivnika. Od prve sekunde kvalitetna i agresivna obrana tako da je samo bilo pitanje kolika će razlika biti na kraju. Zadovoljan sam sa svime što sam vidio i uspio sam odmoriti trojicu igrača koji su uz Buvu u prve dvije utakmice povukli najviše (Mavra, Zubčić). Mavra je imao nekakve sitne probleme sa zglobom, ali kroz ova dva dana to bi trebalo sanirati. Bez obzira hoće li u nedjelju protivnik biti Kina ili Njemačka, utakmicu ćemo dočekati sto posto spremni", rekao je Aco za stranicu Saveza.

Protiv Egipćana posebno raspoložen bio je Josip Bilinovac koji je s 23 poena predvodio Hrvatsku. Od tih 23 poena, čak 21 ubacio je u prvih 15 minuta susreta.

"Najbitnije je da smo pobijedili i ovu utakmicu. Izbornik nas je upozoravao da je taj rang Egipta isti kao i Tunisa. Sličan dvoboj kao i onaj prošle godine u Torinu i shvatili smo ovu utakmicu maksimalno ozbiljno. Svi su dali sve od sebe i pružili smo priliku svim igračima da se odmore. Slijedi dan odmora i idemo se pripremiti za finale", kaže novi član Cibone.


Reci što misliš!