Sport

Tenis

Bernarda Pera: Uspjeh u Olomoucu otvara mi vrata velikih turnira

Bernarda Pera: Uspjeh u Olomoucu otvara mi vrata velikih turnira

Zadarska tenisačica Bernarda Pera uživa u dosad najvećem uspjehu svoje profesionalne karijere. Ne samo da je došla do ukupne pobjede na turniru u Olomoucu, već si je širom otvorila vrata svih velikih turnira, pa čak i grand-slamova

Bernarda je u finalu slavila protiv 41. igračice svijeta Krstyne Pliškove i tako napokon sebi potvrdila kako kvalitetom spada u Top 100:

"Trener je u to cijelo vrijeme vjerovao, ali sad sam napokon i sama sebi dokazala da tamo pripadam! U meč sam ušla dosta nervozno, ali vjerujem da je i protivnica, jer finala su uvijek posebna. Mislim da je bilo jako zanimljivo, s puno brejkova. Bila sam odlična na reternu, što je sjajan osjećaj protiv s tako kvalitetnim servisom, ali vlasiti mi je malo 'štekao'."

Bernardi slijedi novi veliki skok na WTA ljestvici koji će joj otvoriti vrata velikih turnira:

"Po našoj timskoj računici, s ovom ću pobjedom izbiti negdje oko 145. mjesta, što znači da ću konkurirati za veće turnire, uključujući i grand-slamove. Prvi na redu je US Open, koji sam potvrdila i prije Olomouca", rekla nam je Bernarda, još uvijek uzbuđena nakon najveće pobjede u karijeri.

Zadarska tenisačica još će se malo zadržati u Češkoj gdje joj slijedi još jedan turnir iz kategorije 80.000 dolara, onaj u Pragu. Mi ćemo se svakako radovati dobrim vijestima iz češke prijestolnice.


Reci što misliš!

  Vezane vijesti