Sport

ABA Liga 17/18

Druga ABA liga kreće na jesen: KK Zadar bez prava nastupa na Superkupu

Druga ABA liga kreće na jesen: KK Zadar bez prava nastupa na Superkupu
ABA liga

Na danas održanoj skupštini ABA lige u Beogradu, donesen je velik broj novosti koje će snažno utjecati na razvoj košarke u zemljama koje će participirati kako u prvoj, tako i drugoj ABA ligi, koja starta od ove sezone

Prema riječima kazanim na skupštini lige, nakon snažnog zanimanja klubova za participiranjem u drugom razredu regionalnog natjecanja, poznato je deset od ukupno dvanaest klubova. 

To su: Split, Krka, Rogaška, Bosna, Zrinjski, Dynmic, Borac Čačak, Teodo, Lovećen i Ohrid. Što se tiče ostala dva sudionika, njihova imena bit će poznata nakon dva kvalifikacijska turnira.

Pobjednik prvog turnira između tri bosansko-hercegovačke momčadi ( Mladost Mrkonjić Grad, Široki i Tuzla), upast će u drugi, posljednji kvalifikacijski turnir gdje će se pridružiti momčadima Vršca, Sutjeske i Primorska. 

Prvak lige ići će direktno u viši rang natjecanja, dok će posljednje plasirana momčad iz prve lige ispast u rang niže. Organizirat će se i juniorski turniri. 

Velika novost je osnivanje Superkupa koji će se održati u Baru od 20. do 23. rujna, na kojem će sudjelovati osam najboljih momčadi koje su to zaslužile po rezultatima u prethodnoj sezoni.

Za KK Zadar, koji trenutno ne zna je li na nebu ili zemlji, možda i bolje da nije prošle sezone stekao uvjete za ovaj turnir. 

Crvena Zvezda je zbog obaveza u košarkaškoj Euroligi unaprijed otkazala svoje učešće, tako da popis klubova koji će se boriti za prvi trofej u novoj sezoni izgleda ovako: Cedevita, Partizan, Budućnost, Igokea, Mega Leks, Cibona, Mornar i FMP. 

Za kraj ne i nebitna informacija. Liga će svakom sudioniku nadolazeće 2017/18. sezone, podmiriti sve putne troškove natjecanja, uz to svakom sudioniku protekle sezone retroaktivno ako nema nekih neplaćenih kazni uplatiti 12000 eura putnih troškova. 

U ovo vrijeme teške financijske situacije koja obuhvaća većinu klubova, više nego pohvalno. 


Reci što misliš!