Sport

Olimpijski festival europske mladeži

EYOF: Košarkaši uvjerljivi, remi rukometaša

EYOF: Košarkaši uvjerljivi, remi rukometaša
gyor2017.hu

Hrvatska košarkaška U-16 reprezentacija otvorila je nastup u A skupini Olimpijskog festivala europske mladeži (EYOF) u Györu uvjerljivom pobjedom protiv Italije 80-56

Mladi hrvatski košarkaši koje vodi Damir Miljković, dominirali su od prve do posljednje minute i pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno.

Nakon prve četvrtine je bilo 25-17, a u prvih šest minuta druge dionice Hrvatska je načinila seriju 13-0 i pobjegla na 38-17. Do kraja utakmice Hrvatska je uspjela zadržati prednost i na koncu slaviti 80-56.

"Zadovoljan sam pobjedom, ali mislim da je to moglo ljepše izgledati. Imali smo previše izgubljenih lopti. Rezultatski je bilo dobro, ali imamo puno prostora za napredak. Mislim da Talijani nisu  neko mjerilo", poručio je Miljković.

Hrvatsku su do pobjede predvodili Matej Bošnjak sa 17 koševa, Ivan Perasović i Karlo Matković s po 12, te Boris Tišma s 11 koševa. Kod Talijana najefikasniji je bio Giani Drocker s 14 koševa.

U dvoboju drugog kola naše košarkaše očekuje Finska koja je pobijedila BiH 79-70.

Nastup na EYOF-u započeli su i rukometaši. Mlađi kadeti su remizirali s Danskom 22-22 primivši izjednačujući pogodak pet sekundi prije kraja utakmice. Hrvatska je dvije minute prije kraja imala 22-20, ali su Danci uspjeli iščupati remi.

Najbolji strijelac Hrvatske bio je Ante Ivanković koji je postigao sedam pogodaka, a četiri je dodao Duje Džaja. Kod Danske su se istaknuli Simon Pytlick sa sedam i Emil Madsen sa šest golova.

"Cijela je utakmica bila je izjednačena. Niti jedna momčad nije povela s više od dva razlike. Na kraju smo imali i malo nesreće jer je lopta od bloka promijenila stranu i otišla u gol pet sekundi prije kraja. Možemo biti nezadovoljni, ali na kraju krajeva moramo dignuti glavu gore jer sutra je nova utakmica", kazao je trener Nikola Čupić. Rukometaše u 2. kolu očekuje ogled protiv domaćina Mađarske.

Započeo je i teniski turnir no zbog česte kiše mečevi su više puta prekidani. Naš Lovro Suevich je u dvoboju 1. kola pobijedio Izraelca Seana Kamysheva 6-2, 7-6. Meč je zbog kiše dva puta prekidan, ali je ipak priveden kraju. U 2. kolu ga očekuje četvrti nositelj Dawid Taczala koji je u 1. kolu bio slobodan.

Sara Zalukar je trebala igrati protiv Islanđanke Sofije Soley Jonasdottir ali je susret prebačen za utorak.

Započela su i atletska natjecanja, a od hrvatskih sportaša prvi je nastupio Sven Salaj (16) u skoku s motkom. U kvalifikacijama je zauzeo četvrto mjesto preskočivši 4,20 m. 

Plivačica Lorena Jerebić (15) je u polufinalu utrke na 100 metara leđno osvojila 10 mjesto s rezultatom 1:04.66 nakon što je u kvalifikacijama bila dva mjesta slabija.

U polufinalu je nastupio i  Luka Tkalčević na 100 leđno. S rezultatom 1:00.29 zauzeo je 16. mjesto, a u polufinale se probio kao prva rezerva iz jutrašnjih kvalifikacija.

Ana Herceg je na 400 mješovito osvojila 24. mjesto s rezultatom 5:09.21, dok je Robert Vukičević u kvalifikacijama na 100 delfin bio 27. s rezultatom 57.67.

Prvog dana plivačkih natjecanja u Györu nastupila je i Ivana Prižmić koja je na 200 delfin bila 31. s rezultatom 2:33.07.


Reci što misliš!