Sport

Zahvala sportašima

Predsjednik Sabora sa osvajačima medalja na SP u atletici za osobe s invaliditetom

Predsjednik Sabora sa osvajačima medalja na SP u atletici za osobe s invaliditetom
Patrik Macek/PIXSELL

Predsjednik Hrvatskoga sabora Gordan Jandroković primio je u utorak izaslanstvo Hrvatskog paraolimpijskog odbora i hrvatske atletske reprezentacije osoba s invaliditetom koja je na Svjetskom prvenstvu u Londonu osvojila pet medalja

"Čestitao sam im na rezultatima ostvarenim na Svjetskom atletskom prvenstvu u Londonu gdje su osvojili pet medalja. To je nastavak sjajne tradicije Hrvatskog paraolimpijskog odbora i velika mi je čast bila pozdraviti te ljude koji pokazuju kako se i u teškim životnim situacijama može pronaći smisao, te kako se velikom željom i borbom mogu ostvariti sjajni rezultati. Također, željeli smo skrenuti pozornost na te sjajne ljude koji promiču ugled Hrvatske u svijetu", izjavio je predsjednik Hrvatskoga sabora.

Na Svjetskom atletskom prvenstvu osoba s invaliditetom u Londonu (14-23. srpnja) Mikela Ristoski osvojila zlato u skoku dalj, a Zoran Talić bio je srebrni dalju. Miroslav Petković osvojio je srebro u disku, dok su Ivan Katanušić i Velimir Šandor u bacanju diska bili brončani.

"Razgovarali smo o njihovim iskustvima, ali i problemima koje imaju. S obzirom na veliki broj sportaša i sjajne rezultate, želimo da se država što više uključi u razvoj paraolimpijskog sporta, da se osigura logistika, dvorane i tereni za trening, posebno atletičarima koji su perjanica paraolimpijskog sporta", dodao je Jandroković.


Reci što misliš!