Sport

Hrvatska košarkaška reprezentacija

Petrović: U reprezentaciju upadaju Mavra, Ramljak, Zubčić i Buva, a Bilan me povrijedio

Petrović: U reprezentaciju upadaju Mavra, Ramljak, Zubčić i Buva, a Bilan me povrijedio
Luka Stanzl/PIXSELL

Izbornik košarkaške reprezentacije Aleksandar Petrović objavio je konačni popis igrača uoči priprema reprezentacije za nastup na EuroBasketu koji se igra krajem kolovoza

Posljednje vijesti su otkazivanje Mire Bilana koji nema klub i zbog osobnih razloga je sam odustao od nastupa, a posljednja četvorica koja su poziv zaslužila dobrom igrom u Kini su Mavra, Ramljak, Buva i Zubčić.

Bilanovo otkazivanje iznenadilo je mnoge, ali i naljutilo Petrovića.

"Mogu reći da nije on otkazao nastup, već sam ja povukao da ga pozivam. Ako netko nije mentalno spreman, ne može ni igrati. Ono što me najviše povrijedilo je da mi je on to javio dva dana prije okupljanja što nije pošteno. Prije dvije godine kod Velimira Perasovića bio je, kako se ono kaže, dvanaesto prase, te je rigao vatru na njega. Kod mene je prošle sezone bio deset puta starter, u kvalifikacijama u Torinu i na Olimpijskim igrama, sve je odradio odlično i onda bude ovako nekorektan", rekao je izbornik, a prenosi HRT.

"Ja jesam miran i Savez je miran, ali da kojim slučajem se ne plasirate na Svjetsko prvenstvo u Kini, nema vas na Olimpijadi. Kad bi to, ti koji su odustali, trebali krenuti igrati u reprezentaciji - 2028. godine?", zapitao se Petrović.

Pripreme reprezentacije počinju u Sv. Martinu na Muri 31. srpnja.

Petrovićev popis za Eurobasket 2017:

Roko Leni Ukić
Marko Popović
Krunoslav Simon
Filip Krušlin
Bojan Bogdanović
Marko Tomas
Dario Šarić
Dragan Bender
Darko Planinić
Luka Žorić
Dominik Mavra
Ivan Ramljak
Tomislav Zubčić
Ivan Buva


Reci što misliš!