Sport

Tenis

Novak Đoković zbog ozljede lakta završio sezonu

Novak Đoković zbog ozljede lakta završio sezonu
AP Images

Novak Đoković objavio je kako neće nastupati do kraja ove godine s ciljem što boljeg oporavka nakon ozljede lakta. Đoković će tako propustiti kompletnu američku turneju, uključujući i US Open, dvoransku sezonu i polufinale Davis Cupa

Vrlo neugodna ozljeda lakta natjerala je Novaka Đokovića na prijevremeni kraj sezone. Đoković je potvrdio kako neće igrati do kraja 2017. godine kako bi se što bolje oporavio i u konačnici iduće sezone bio u pravom izdanju.

"Nakon što sam godinu i pol vukao ovu ozljedu, odlučio sam da neću nastupati na turnirima do kraja 2017. godine", poručio je Đoković.

Liječnik srpske Davis Cup reprezentacije početkom tjedna potvrdio je kako Đoković ima problema s laktom i da se nalazi u Torontu kod specijaliste za takve vrste ozljeda.

U Wimbledonu je upravo zbog ozljede bio prisiljen predati meč Tomašu Berdychu kod vodstva Čeha 7:6, 2:0, a niz od 51 uzastopnog nastupa na Grand Slam turnirima bit će prekinut na US Openu.

Prošle godine u New Yorku Đoković je igrao finale protiv Stana Wawrinke i upisao poraz.

Propustit će i turnir u Torontu koji je prošle godine osvojio, zatim završnicu sezone u Londonu gdje je lani bio u finalu, ali i Davis Cup polufinale gdje Srbiju očekuje gostovanje u Lilleu protiv Francuske.


Reci što misliš!