Sport

Vaterpolo SP Budimpešta

Sandro Sukno: Lijepa utakmica, ali Hrvatska uvijek ide na zlato

Sandro Sukno: Lijepa utakmica, ali Hrvatska uvijek ide na zlato

Hrvatska je Italiju slomila odličnom igrom u obrani i racionalnim rješenjima u napadu, pogotovo u trenucima kad su Talijani prijetili preokretom

Hrvatski vaterpolisti su svladali Italiju sa 12:9 i plasirali se u polufinale Svjetskog prvenstva u Budimpešti, a nakon velike pobjede njihov je izbornik Ivica Tucak izjavio da ga čini sretnim to što je ekipa u takvom psiho-fizičkom stanju da može pobijediti bilo koga na svijetu te najavio da čvrsto vjeruje kako će njegovi izabranici to i pokazati u četvrtak (22 sata), u polufinalnom okršaju s Srbijom.

- Naš je naglasak bio da držimo koncentraciju, štogod se događalo u bazenu, pogotovo u situacijama s igračem manje i igračem više. Mislim da smo odlično reagirali s igračem manje, gotovo fantastično. S igračem više smo bili raspucani. Imali smo priliku riješiti utakmicu i ranije, otići na plus četiri. Nismo, ali ono što me čini sretnim je da je ekipa u takvom psiho-fizičkom stanju da može pobijediti bilo koga na svijetu, istaknuo je izbornik.

- Bili smo od početka bolja momčad, ali nismo uspjeli prelomiti utakmicu. Za to je malo kriva i Italija jer je toliko kvalitetna. Uspjeli smo ostati smireni i igrati svoju igru od početka do kraja. Lijepa utakmica, ali Hrvatska uvijek ide na zlato tako da je ovo samo jedan skalina, rekao je Sandro Sukno pa se osvrnuo na utakmicu sa Srbijom.

Sad nam dolazi sljedeći skalin, aktualni prvaci svega živog. Mi ćemo se boriti, rekao je Sukno.

Nadam se da smo našim gledateljima i navijačima priredili jednu dobru utakmicu u kojoj su mogli uživati. Na kraju možda malo stresa, ali ne previše, sa smiješkom je rekao Anđelo Šetka pa se okrenuo Srbiji.

Vječni rivali. Ma ništa utakmica kao i svaka druga. Utakmica puna tenzija jer su oni naši susjedi, ali mi se idemo koncentrirati na naš primarni cilj, a to je sport.  Idemo razmišljati kako iskoristiti njihove slabosti i da napravimo što bolji rezultat...Napokon, zaključio je Šetka

Hrt/eZd


Reci što misliš!