Sport

Nogomet, europska liga

Europske avanture: Dinamo dočekuje Odd, Hajduk u Danskoj, Osijek s velikim PSV-om

Europske avanture: Dinamo dočekuje Odd, Hajduk u Danskoj, Osijek s velikim PSV-om
Ivo Cagalj/PIXSELL

Danas će naša tri kluba, Dinamo, Hajduk i Osijek, nastupiti u europskim nogometnim natjecanjima

U 3. pretkolu Europske lige Dinamo će dočekati norveški Odd. Nimalo lagan zadatak ako se pita trenera Dinama Maria Cvitanovića.

"Bez uvijanja u celofan i bez riječi koje bi mogle povrijediti nekoga, mislim da se radi o jednoj jako dobroj ekipi, a mi smo skloni u pojedinim situacijama podcijeniti protivnika", rekao je Cvitanović uoči utakmice za koju je dobro pripremio svoju momčad.

"Dobili smo jako dobar dojam o njima. Znamo što mogu, znamo njihove karakteristike, znamo njihove automatizme u fazi obrane i fazi napada, ali opet ću se vratiti na nas. Najbitnije je da mi igramo kako se dogovorimo, onako kako treniramo i kako pripremamo utakmicu", kazao je u najavi utakmice Cvitanović.
Utakmica na Maksimiru počinje u 20 sati i 45 minuta. 

Prije Plavih na teren će Osijek i Hajduk. Osječani gostuju u Eindhovenu od 19 sati kod velikog PSV-a. Zoran Zekić, trener naše momčadi, svjestan je snage protivnika.

"To je sigurno najveći klub koji će doći u Osijek s obzirom na rezultate koje imaju. Osvojena Liga prvaka i osvojen Kup Uefa, to zvuči zastrašujuće. Još kad spomenemo budžet od 100 milijuna eura, nema većeg izazova i radosti za zagorčati protivniku i da se pokažeš u što boljem svjetlu", rekao je Zekić.

U 20 sati Hajduk će u Danskoj kod Brondbyja tražiti nastavak pozitivnih rezultata u Europi nakon Levskog. Bitno će biti ne primiti pogodak, a za zaustavljanje protivnika zadužen je vratar Bilih Dante Stipica.

"Očekuje nas jedna jako kvalitetna ekipa i sigurno nam neće biti lako. Kratko nam je vrijeme priprema bilo, ali dovoljno za analizu. Takav je period utakmica sada, svaka tri dana, ali nadam se da će potrajati cijelu polusezonu", rekao je Stipica uoči utakmice sezone.


Reci što misliš!