Sport

nedjelja, 30.srpnja u 20 sati

U nedjelju drugo izdanje Bibinje Summer Run utrke

U nedjelju drugo izdanje Bibinje Summer Run utrke

Ispred prekrasnog Portus Beach Cluba u Marini Dalmacija jučer je održano promotivno snimanje za drugo izdanje Bibinje Summer Run utrke. Ulična utrka na koju se do sada prijavilo preko 220 trkača, starta u nedjelju, 30. srpnja u 20 sati.

Pobjednik prve Bibinje Summer Run utrke Ivan Pikunić otkrio nam je što mu je bio najveći problem na prošlogodišnjem izdanju utrke.

  • Prilikom prve utrke najveći problem mi je predstavljala vrućina, ali to je normalno za ovo doba godine, ne idemo na duge utrke, idemo na kratke utrke da malo popunimo turističku ponudu naše Dalmacije. Opustite se, dođite uživati, 4,5 kilometara nije puno bit će malo vruće, ali nema veze - poručio je Pikunić.

Poznati zadarski trkač Ivan Pikunić ove godine slavi deset godina karijere, osvojio  je nekoliko državnih medalja s PH u krosu i cestovnom trčanju, kod inozemnih nadmetanja najbolji rezultat postigao je na Beogradskom polumaratonu gdje je bio 10., ujedno i najbolje plasirani hrvatski trkač.

  • Prvih deset godina više sam se bazirao na utrke u Hrvatskoj, u idućih deset godina želim se pripremati za utrke u inozemstvu, maratone i polumaratone. Želja mi je zaslužiti dres hrvatske reprezentacije – izjavio je Ivan Pikunić.

Zaštitno lice ovogodišnje utrke je poznata hrvatska influencerica Paula Sikirić koju na instagramu prati cijela vojska obožavatelja, njih više od 22 tisuće. Kako sama potječe iz Bibinja, voli trčanje i zdrav život, ova mlada studentica fizioterapije nametnula se kao pravi izbor ambasadorice utrke.

  • Sve je počelo prošlog ljeta, sve više ljudi me počelo pratiti na instagramu. Najviše pratitelja me prati jer kažu da sam prirodna i jer predstavljam svaki dan onako kako se zapravo događa, znači ne falširam ništa – rekla nam je Paula.

Influenceri uz pomoć društvenih mreža, najčešće instagrama diktiraju trendove. Nekada su to bili urednici modnih časopisa, danas su to mlade cure i dečki koji putem društvenih mreža dopiru do velikih masa pratitelja.

  • Putem svog profila motiviram ljude na treninge, trčanje, barem rekreativno, uglavnom oni traže u meni neku motivaciju koju im ja dajem iz svog svakodnevnog života. Nadam se da ću ih tako motivirati da mi se pridruže u nedjelju – izjavila nam je ova simpatična cura koja iz minute u minutu broji sve više pratitelja na instagramu.

Prošlogodišnji ambasadori utrke Roko Sikirić, Ivica Sikirić Ićo i ove godine doći će podržati sve trkače, Branimir Vujević odlazi u Litvu na Svjetsko juniorsko prvenstvo kao trener zadarske veslačke ekipe stoga neće biti s nama u nedjelju, no momcima želimo svu sreću.

Pozivamo sve koji žele s nama uživati u pravom ljetnom ugođaju da dođu u Bibinje, jer nakon što saznamo tko su najbrže tri žene, muškarca, tko je najbrži turist, te tko je najbrži Bibinjac i Bibinjka slijedi prava fešta do dugo u noć. Pridružite nam se!


Reci što misliš!