Sport

Vaterpolo

Tucak: Idemo po zlato, dosta mi je srebra!

Tucak: Idemo po zlato, dosta mi je srebra!
Davor Javorovic/PIXSELL

Hrvatska je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Budimpešti pobijedila Srbiju 12:11, prekinuvši niz poraza

Naime, Hrvatska je od Srbije izgubila posljednja dva susreta na velikim natjecanjima, u finalu posljednjeg SP-a u Kazanu prije dvije godine i u finalu Olimpijskih igara lani u Rio de Janeiru.

Izbornik Ivica Tucak bio je hladnokrvno zadovoljan, najavivši da nema previše slavlja jer cilj je - zlato.

"Imao sam vjeru u ovu ekipu da može puno, to se temelji na radu i zajedništvu. Došao je dan da ih 'skinemo', počeo je novi olimpijski ciklus i nadam se da ćemo sad okrenuti stvari u našu korist. Srbija je fantastična ekipa, no završen je taj čin a mi smo ovdje došli po zlato, dosta mi je srebra više, vjerujte mi", kazao Tucak za kamere HRT-a.

"Mađari su domaćini, ali sigurno će biti na njima veći pritisak, mislim da smo mi kvalitetnija ekipa, pripremit ćemo se fantastično i idemo po zlato ovaj put", zaključio je izbornik Tucak.

"Fantastična utakmica i nas i Srbije. Pokazali smo opet veliko zajedništvo, koje nas krasi na cijelom turniru, zasluženo smo pobijedili. Vidjelo se da je to jedan viši nivo vaterpola nego dosad. Samo me bilo strah da ne padnemo kao u zadnja dva-tri susreta, ovaj put držali smo se do kraja blizu i onda smo iskoristili našu šansu", kazao je Luka Lončar.

"Velika pobjeda, stvarno neizvjesna utakmica, fizički naporna. Unatoč dosta primljenih golova, mislim da smo stvarno bili mirni, to pokušavamo cijeli ovaj turnir. Sretan sam, ali ne smijemo se previše uzbuđivati, ovo je samo jedna korak prema onome što svi priželjkujemo. Bit će teško, ali ako ponudimo ovakvu igru mislim da možemo do kraja. Karakter i atmosfera u momčadi se gradi dugi niz godina, vidi se to i kroz naše rezultate. Želim da nastavimo ovako", zaključio je Maro Joković.


Reci što misliš!