Sport

Investicije u sport

Za izgradnju atletske staze u Kninu milijun i pol kuna

Za izgradnju atletske staze u Kninu milijun i pol kuna

Vlada Republike Hrvatske je na 52. sjednici, koja je 4. kolovoza 2017. održana u Kninu, odlučila sa milijun i pol kuna podržati projekt izgradnje atletske staze u Kninu

Ta vijest je, zbog važnosti ostalih događaja na toj sjednici na kojoj je  između ostalim usvojen i prijedlog Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji te prihvaćeno 14 ugovora u vrijednosti više od 180 milijuna kuna, ostala  "ispod radara", a radi se o  značajnom projektu jer je, prema podacima Središnjeg državnog ured za šport, Šibensko-kninska županija jedna od deset županija Republike Hrvatske koja nema atletsku stazu.

"Sa stanjem atletske infrastrukture u Republici Hrvatskoj Središnji državni ured za šport upoznao je Hrvatski atletski savez u svom osvrtu koji je dio prikupljanja podataka za izradu Nacionalnog programa sporta. Sukladno članku 75. stavku 1. točci 2. Zakona o sportu poticanje planiranja i izgradnje sportskih građevina je javna potreba u sportu na državnoj razini,  a temeljem zaključaka Vlade Republike Hrvatske SDUŠ će u izradi prijedloga Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2018. godinu na svojim proračunskim pozicijama planirati sredstva u iznosu od 1.500.000,00 kuna u svrhu izgradnje atletske staze u Kninu", stoji na internetskoj stranici SDUŠ-a.

Nacionalnim programom sporta utvrđuju se ciljevi i zadaće razvoja sporta, aktivnosti potrebne za provedbu tih ciljeva i zadaća te određuju nositelji razvoja i mjere kontrole njegove provedbe te će se u izradi ovog dokumenta, čije donošenje je u planu do kraja ove godine, kao jedan od ciljeva definirati i izgradnja, odnosno obnova, atletske infrastrukture i u ostalim županijama Republike Hrvatske.


Reci što misliš!