Sport

Hrvatska košarkaška reprezentacija

Petrović: U koncepciji više hranimo loptama Šarića i Bogdanovića i tako ćemo nastaviti igrati

Petrović: U koncepciji više hranimo loptama Šarića i Bogdanovića i tako ćemo nastaviti igrati
Luka Stanzl/PIXSELL

Pred hrvatskom košarkaškom reprezentacijom pripremni je turnir u Opatiji, ujedno i premijera pred domaćom publikom

Izabranici Aleksandra Petrovića igrat će protiv Slovenije i Ukrajine, a upravo izbornik tvrdi kako su u prijateljske dvoboje s Francuskom i Litvom ušli više natjecateljski nego su planirali, ali ne žali previše zbog toga. Spreman je okrenuti se novim, većim izazovima i što bolje se pripremiti za Eurobasket

Prva dva prijateljska susreta za hrvatsku košarkašku reprezentaciju prošla su dvjema pobjedama protiv vrlo kvalitetnih protivnika, Francuske i Litve. Vremena za odmor više nema, a Hrvatska će u subotu imati premijeru pred domaćom publikom. U Opatiji će odigrati utakmice protiv Slovenije i Ukrajine.

Turnir je najavio i izbornik Aleksandar Petrović koji će pripreme nastaviti s 13 igrača. Po povratku u Hrvatsku zahvalio se Tomislavu Zubčiću što je bio dio ekipe.

"Igrali smo protiv sjajnih momčadi. To nas je ponijelo, ipak su to osvajači medalja s prošlog Eurobasketa. Ušli smo u turnir više natjecateljski, nego što smo planirali, ali ne žalim zbog toga. Zadovoljan sam, no mislim da to što smo dobili te dvije reprezentacije već sada možemo arhivirati i okrenuti se onome što dolazi, a to je 1. rujan i utakmica s Mađarskom na Europskom prvenstvu."

Posebno se osvrnuo na odlične igre Bojana Bogdanovića i Darija Šarića:

"Krenuli smo s nešto drugačijim konceptom od ostalih reprezentacija, lopta više ide na Bogdanovića i Šarića. Ne mogu oduzimati Šariću kreaciju koji igra kao što igra u NBA-u. Dobiva imaginarnost i individualnost gdje kreira za sebe i druge. Za Bojana znamo, on je naš najbolji strijelac. Reprezentacija je u hijerarhiji znatno drugačija od svih ostalih i tako ćemo nastaviti igrati", zaključio je Petrović.

Prvu utakmicu u Opatiji odigrat će protiv Slovenije, dvoboj je na rasporedu u subotu s početkom u 18 sati.


Reci što misliš!