Sport

Premiership 1718

Chelsea šokantnim porazom startao u obranu naslova

Chelsea šokantnim porazom startao u obranu naslova
premierleague.com

Nogometaši Chelseaja u obranu su naslova prvaka Engleske krenuli porazom od Burnleyja na svom Stamford Bridgeu. Novaci u Premiershipu, nogometaši Huddersfielda, debitirali su sjajnom pobjedom u gostima kod Crystal Palacea. Wayne Rooney ušao je u povijest zabivši za pobjedu Evertona

Antonio Conte ne može biti zadovoljan načinom na koji je njegov Chelsea krenuo u obranu naslova prvaka. Na svom Stamford Bridgeu Chelsea je izgubio od Burnleyja 3:2, Plavci su utakmicu završili s devetoricom igrača. Sve je počelo po zlu već u 14. minuti kada je novi kapetan Gary Cahill zaradio ekspresno isključenje. Startao je na protivničkog igrača džonom, sudac Pawson šalje ga na prerano tuširanje. 40 uzastopnih utakmica u Premiershipu izdržao je Chelsea bez isključenja, a onda je niz pokvario Cahill.

Bilo bi nepošteno prema Burnleyju za poraz Chelseaja okriviti isključenje Cahilla, jer i s jedanaestoricom na travnjaku Chelsea nije izgledao nimalo dobro, a i gosti su u prvom dijelu pokazali u nekoliko navrata par sjajnih uigranih akcija.

Samo deset minuta nakon isključenja Chelseajevog igrača poveo je Burnley. S desne je strane ubacio Lowton, u sredini Vokes dolazi do lopte ispred Luiza i nogom je šalje u donji lijevi kut za vodstvo Burnleyja.

Bila je to samo najava katastrofe koja je čekala prvake u prvih 45 minuta. U 39. minuti Burnley je udvostručio vodstvo. Bila je to lijepa akcija koju je započeo i krasnim udarcem završio Ward, nemoćan je bio Courtois.

Niti tu nije bio kraj Chelseajevim mukama u prvom dijelu, četiri minute kasnije bilo je već 0:3. Ponovno je s desne strane stigao ubačaj, ovog puta od strane Defoura, Vokes glavom zabija svoj drugi pogodak. Chelsea nikada u povijesti Premiershipa na Stamford Bridgeu nije gubio tri razlike na poluvremenu, a postao je i prvi prvak koji je na otvaranju sezone primio tri pogotka.

U nastavku se Burnley odlučio za čuvanje rezultata protiv desetorice domaćih igrača i malo je nedostajalo da ta odluka ispadne pogrešnom. U 59. minuti Conte u vatru gura Alvara Moratu, Španjolac deset minuta kasnije na ubačaj Williana glavom zabija svoj prvijenac u Premiershipu. Španjolac je par minuta kasnije pokvario dobar nastup, jer je nakon lijepe akcije Chelseaja Christensen poslao loptu prema mreži Burnleyja, no Morata je išao potvrditi pogodak, a s obzirom da je bio u zaleđu sudac opravdano nije priznao gol.

U 81. minuti Chelsea je ostao s devetoricom na travnjaku nakon što je Fabregas zbog starta sličnog onom Cahillovom zaradio drugi žuti, odnosno crveni karton. Domaćin je ipak smanjio na 2:3, pogotkom Luiza na dodavanje Morate u 88. minuti, ali Burnley uzima tri boda.

Sljedeći Hajdukov protivnik u kvalifikacijama za Europsku ligu, Everton, na svom je Goodison Parku u Liverpoolu pobjedom otvorio novu sezonu Premiershipa. Nije impresionirao Everton, pogotovo u prvom dijelu kada je Stoke pokazao više od igre, no domaćin je ipak s minimalnih 1:0 došao do sva tri boda.

Pogodak vrijedan pobjede postigao je povratnik u Everton Wayne Rooney, glavom na dodavanje Calvert-Lewina u posljednjim trenucima prvog poluvremena. Inače, Rooney je srušio i dva rekorda Premiershipa, postao je igrač s najdužom pauzom između dva nastupa u istom klubu (4837 dana) i igrač s najdužim razmakom između dva pogotka za jedan klub (4869 dana).

Debi iz snova u Premiershipu je imao Huddersfield Town. U povijesnom susretu, na gostovanju kod Crystal Palacea, za koji je na klupi debitirao Frank de Boer, ubilježili su veliku pobjedu 3:0 i tako barem privremeno zasjeli na vrh Premier lige.

Postao je Huddersfield prvi klub u povijesti lige čiji prvi ikad pogodak u Premiershipu nije postigao nitko od njegovih igrača, Ward je nakon ubačaja s lijeve strane poslao loptu u vlastitu mrežu u 23. minuti.

Mounie je glavom lijepo povisio na 2:0 tri minute kasnije, a isti je igrač zabio i za konačnih 3:0 u 78. minuti.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!