Sport

Premiership 1718

Tottenham uz puno muke i crveni karton slomio Newcastle

Tottenham uz puno muke i crveni karton slomio Newcastle
premierleague.com

Prvu nedjeljnu utakmicu prvog kola Premiershipa na St. James Parku u Newcastleu odigrali su istoimeni domaćin i Tottenham. Gosti iz Londona upisali su pobjedu protiv povratnika u Premiership golovima u drugom poluvremenu

Uz puno muke Tottenham je na gostovanju u Newcastleu slomio obrambeni bedem, koji je pred njih postavio domaći strateg Rafa Benitez. Newcastle se protiv moćnijeg protivnika odlučio na obranu i napadačke pokušaje iz kontranapada, dobro su se domaćini držali 60 minuta, čak i kad su u nastavku ostali s igračem manje, ali kvaliteta Tottenhama isplivala je na površinu, drugoplasirana momčad prošle sezone slavila je s 2:0.

Pitanje je bi li Tottenham uspio probiti čvrstu Newcastleovu obranu da nije bilo gluposti Shelveyja iz 48. minute. Domaćeg je igrača iziritiralo što je Dele Alli zadržavao loptu dok je ležao na travnjaku pa ga je namjerno nagazio po gležnju. Danas izvanredni sudac Marrinervidio je potez i Shelveyja poslao na tuširanje.

Dodamo li isključenju Shelveyja i dvije rane izmjene obrambenog dvojca zbog ozljeda (Dummettu osmoj minuti, Lejeune u 34. minuti), pravo je čudo što je Newcastle prazne mreže izdržao do 61. minute. Valja istaknuti sjajan nastup Christiana Atsua, koji je jedini iz domaćih redova pokušavao nešto prema naprijed. Po lijevoj je strani zadavao glavobolje Tottenhamovim braničima, gotovo svi napadi Newcastlea išli su preko njega.

Nakon poprilično nezanimljivih prvih 45 minuta uslijedila je bolja igra u nastavku. Fantastičnu je priliku za pogodak u 52. minuti imao Harry Kane, izbio je sam pred Elliota, pucao iz okreta s pet metara, no odlično mu vratar Svraka ulazi u udarac. Ništa čudno, s obzirom da Kane nikada u karijeri nije postigao pogodak u Premiershipu u kolovozu (s dvobojem protiv Newcastlea radi se o 11 utakmica).

Gostujući trener Pochettino povukao je ključan potez u 58. minuti, kada je u igru poslao oporavljenog Sona. Južnokorejski je nogometaš zajedno s Eriksenom kreirao gotovo sve iole opasno pred Newcastleovim golom.

U 61. minuti poveo je Tottenham. Na malom su prostoru kombinirali Kane i Eriksen, Danac sjajnom loptom pronalazi utrčalog Dele Allija koji u padu nogom šalje loptu iza leđa Elliota za zasluženo vodstvo gostiju.

Ni deset minuta kasnije utakmica je bila riješena. Još su jednom krasno iskombinirali gostujući nogometaši, Dele Alli petom odigrava za Kanea, on šalje loptu prema Eriksenu koji je ostavlja natrčalom Daviesu, lijevi bek Tottenhama zabija za konačnih 2:0.

Tek nakon što su primili drugi pogodak domaći su igrači krenuli napadati. Nije to loše izgledalo, imali su nekoliko poluprilika, ali nisu uspjeli matirati Llorisa. Kane je s druge strane imao još jednu sjajnu priliku, ali njegovo kolovoško prokletstvo produljila je vratnica Newcastleovog gola.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!