Sport

Premiership 17/18

United na krilima sjajnog Lukakua potopio Bilićev West Ham

United na krilima sjajnog Lukakua potopio Bilićev West Ham
premierleague.com

U posljednjem susretu prvog kola Premier lige West Ham gostovao je kod Manchester Uniteda i upisao težak poraz 4:0. Potpuno zaslužena pobjeda domaćina na krilima dvostrukog strijelca Romelua Lukakua

Težak ulazak u sezonu za Slavena Bilića koji je odmah imao iznimno teško gostovanje kod Manchester Uniteda.

United je već u pripremnom razdoblju pokazao dobre igre, Romelu Lukaku brzo je potvrdio kako će biti ogromno pojačanje, s druge strane West Ham niti u pripremama nije briljirao, mučio se s momčadima ispod svog ranga te nije imao previše razloga za optimizam uoči ovog dvoboja.

Od početka susreta sve je bilo na strani domaćina koji je bio bolji protivnik i potpuno je dominirao susretom. West Ham je teško dolazio do posjeda lopte, a i kada je do nje došao, vrlo brzo bi je gubio te je bio potpuno bezopasan prema naprijed.

U prvih pola sata domaćin je stvorio nekoliko poluprilika, ali nije uspio svladati Harta, no onda je u 33. minuti došao do vodstva nakon velike pogreške Obianga na sredini terena. Matić mu je oduzeo loptu, Rashford povukao kontranapad i onda krasno proigrao Lukakua koji lakoćom zabija.

U samoj završnici prvog dijela West Ham je imao veliku priliku vratiti se u utakmicu. Nakon neodlučnosti u obrani Uniteda, Arnautović je petom vratio loptu na rub kaznenog prostora otkud puca natrčali Edimilson Fernandes, ali ravno u De Geu.

Nije se dugo čekalo u drugom dijelu na novi pogodak domaćina. U 53. minuti Mhitarjan je izveo slobodni udarac s lijeve strane, Lukaku je pobjegao Masuakuu koji ga je neobjašnjivo pustio ispred sebe te je napadač Manchestera lakoćom glavom poentirao za 2:0.

Nakon sat vremena igre West Ham je još jednom zaprijetio pokušajem glavom Arnautovića iz vrlo teške pozicije, lopta je imala neugodnu putanju, ali na sreću De Gee sjela je na gredu i otišla u gol aut.

Nastavio je Manchester s puno boljom igrom i u zadnjih pola sata kada je nizao priliku za prilikom, Rashford je i u 66. minuti sjajnim udarcem zatresao vratnicu, da bi u zadnjih pet minuta s nova dva gola potpuno potopio West Ham.

Prvo je u 87. minuti Mhitarjan upisao novu asistenciju, ovaj put za Martiala koji je sam došao pred Harta i lako zabio, a onda je u 90. minuti i Paul Pogba upisao pogodak za konačnih 4:0.

Rezultati by SofaScore

Reci što misliš!