Sport

Tenis

WTA Cincinnati: Vekić u glavnom ždrijebu, Martić propustila priliku

WTA Cincinnati: Vekić u glavnom ždrijebu, Martić propustila priliku
John Walton/Press Association/PIXSELL

Hrvatske tenisačice imale su polovičan uspjeh u kvalifikacijama za WTA turnir u Cincinnatiju, gdje je Donna Vekić pobjedom 2-6, 6-4, 6-1 nad Bjeloruskinjom Arinom Sabalenkom izborila mjesto u glavnom ždrijebu, dok je Petra Martić poražena od Paragvajke Veronice Cepede Royg sa 3-6, 6-3, 5-7.

Martić je u odlučujućem setu vodila 5-3, ali je do kraja meča osvojila svega tri poena te tako ispustila priliku da učini isto što i Donna Vekić te se pridruži Ani Konjuh i Mirjani Lučić-Baroni koje su izravno ušle u glavni turnir.

Najiskusnija, Mirjana Lučić-Baroni prva će u akciju. Suparnica u 1. kolu joj je Španjolka Carla Suarez-Navarro, a njihov je dvoboj na rasporedu u noći s ponedjeljka na utorak, ne prije 2.30 sati po srednjoeuropskom vremenu. Lučić-Baroni je dvaput igrala protiv Španjolke i izgubila oba meča, 2013. u Wimbledonu te 2015. u Brisbaneu.

Ana Konjuh će u 1. kolu igrati protiv Slovakinje Dominike Cibulkove koju je pobijedila na ovogodišnjem Wimbledonu, a izgubila godinu dana ranije u Roland Garrosu.

Donni Vekić je ždrijebom za suparnicu dodijeljena 'sretna gubitnica' iz kvalifikacija Ruskinja Natalija Vihljanceva, zamjena za ozlijeđenu Mariju Šarapovu. Donna ju je ove godine pobijedila u Wimbledonu te u kvalifikacijama turnira u Madridu, dok je od nje poražena prošle godine u Sankt Peterburgu. Prođe li Vihljancevu, Osječanku bi u 2. kolu čekala prva tenisačica svijeta Čehinja Karolina Pliškova.

Nagradni fond turnira je 2,83 milijuna američkih dolara, a nositeljice su ujedno i najboljih 16 aktivnih tenisačica s aktualne pojedinačne WTA ljestvice.


Reci što misliš!