Sport

Nogometni mercato

Barcelona za 40 milijuna eura dovela Paulinha

Barcelona za 40 milijuna eura dovela Paulinha
AP

Vodstvo kineskog prvoligaša Guangzhou Evergrandea odlučilo je za 40 milijuna eura pustiti 29-godišnjeg brazilskog reprezentativca Paulinha u Barcelonu, a vijest o transferu potvrdio je u ponedjeljak i katalonski klub

Brazilski veznjak dolazi kao zamjena za Neymara JR., a u Barceloni će imati drugu priliku ostaviti dublji trag u Europi, gdje je igrao po jednu sezonu u Vilniusu i Lodzu te dvije godine (2013 - 2015.) proveo u Tottenhamu u koji je stigao iz Corinthiansa.

U dvije sezone igranja u Premier ligi Paulinho je sakupio 45 nastupa u kojima je šest puta bio strijelac, dok je u dvije sezone igranja u elitnoj kineskoj ligi postigao 17 pogodaka u 63 utakmice.

U svim natjecanjima je za Guangzhou Evergrande postigao 25 golova u 95 nastupa, što mu je pomoglo da ponovno izbori svoje mjesto u brazilskoj reprezentaciju za koju je odigrao 41 utakmicu i devet puta bio strijelac.

Barcelona je najavila da će Paulinho javnosti biti predstavljen u četvrtak na stadionu Nou Camp, gdje će nakon obavljenog liječničkog testiranja potpisati četverogodišnji ugovor s klauzulom o odšteti od 120 milijuna eura za eventualni prelazak u drugi klub.

To bi trebalo jamčiti da će Paulinho ostati u Barceloni do kraja ugovora, što se nije pokazalo dovoljnom zaštitom u Neymarovom slučaju, jer je Brazilac ipak otišao u PSG, iako je klauzula o transferu sadržavala suludo visok iznos od 222 milijuna eura.


Reci što misliš!