Sport

Nogometni mercato

Mourinho dvoji između Perišića i Pulišića

Mourinho dvoji između Perišića i Pulišića
Luka Stanzl/PIXSELL/Vijesti.hr

Menadžer engleskog nogometnog premierligaša Manchester Uniteda Jose Mourinho do konca prijelaznog roka želi kupiti još jednog igrača, a u najužem izboru su hrvatski reprezentativac Ivan Perišić (28) i američki Hrvat Christian Pulišić (18)

Mourinho je ovoga ljeta potrošio više od 160 milijuna eura na pojačanja, a na Old Trafford je doveo Romelua Lukakua iz Evertona za 84 milijuna eura, Nemanju Matića iz Chelsea za 44 milijuna eura, te Victora Lindelofa iz Benfice za 35 milijuna eura.

Prema pisanju engleskih medija portugalski stručnjak želi još jednog igrača, a najglasnije se spominju Perišić i Pulišić.

Mourinho praktički cijelo ljeto pokušava slomiti Inter kako bi doveo Perišića. Međutim, za sada nema uspjeha.

"Inter je moćan i učinio je puno da zadrži igrača koji im je jako važan. To je nogomet", izjavio je nedavno Mourinho. Pregovori Intera i Manchester Uniteda nisu ništa napredovali još od sredine srpnja kada je talijanski klub odbio Unitedovu ponudu od 44 milijuna eura.

Mourinhu je za oko zapeo i 18-godišnji Pulišić. Veznog igrača Borussije Dortmund želi i Liverpool. Njegov bivši trener Jurgen Klopp spreman je platiti 13 milijuna eura, a navodno Mourinho nudi nekoliko milijuna više.

Christianov je djed iz Hrvatske, a premda su ga djed i otac željeli vidjeti u hrvatskom dresu, mladić je izabrao SAD, gdje je i rođen, prije nego što se s 15 godina preselio u Njemačku. Za američku vrstu je debitirao u ožujku 2016. godine, a dva mjeseca kasnije je zabio pogodak postavši sa 17 godina i 253 dana najmlađi strijelac u povijesti nogometne reprezentacije SAD-a.

Otočki mediji spominju kako je Mourinho spreman dovesti i Garetha Balea ukoliko Velšanin poželi napustiti Real Madrid, a kao moguće pojačanje spominje se i Nizozemac Arjen Robben koji od 2009. igra za Bayern.


Reci što misliš!