Sport

napokon je počelo!

Aramis Naglić okupio iskusnu momčad i poveo je u novu sezonu

Aramis Naglić okupio iskusnu momčad i poveo je u novu sezonu
Mate Krezić

Jučerašnjim popodnevnim treningom i službeno su otpočele pripreme košarkaša Zadra za nadolazeću sezonu

Momčad je na parketu djelovala poprilično 'šareno' no tu su ipak bila neka dobro poznata imena na koja će trener Aramis Naglić itekako računati kad krene natjecateljski dio sezone.

"Neki mlađi igrači su ovdje praktički slučajno na treningu, tek da ih vidimo kako izgledaju, da bi znali treba li na njih računati dugoročno. Ono što je trenutno važnije jest da su s nama Ive Ivanov, Filip Kraljević i Domagoj Vuković. Prva dvojica su sigurni, dok je Vuković na probi od tjedan dana. Nadam se da će biti sve kako treba pa da i njega potpišemo. Sa Šimom Špraljom također imamo dogovor o probi zbog njegovog zdravstvenog stanja. On je sada u redu i vjerujem da će biti u redu. Tu je i Dino Cinac koji se nalazi u nekim našim zamislima. Imamo veći broj centara nego vanjskih igrača, nismo još kompletirani, a vjerujem da ćemo to biti kroz pet dana kako bi mogli ući u taktički dio priprema", kazao je Naglić u prvom druženju s novinarima za ovu košarkašku sezonu.

Naglić, dakle, računa na dodatna pojačanja.

"Nedostaju nam još barem dva igrača, na poziciji krila gdje isprobavamo Cinca, te jedan šuter kakvog smo izgubili odlaskom Maja Kovačevića. Postoje igrači s kojima pregovaramo, no to sve treba uklopiti u budžet."

Za razliku od nekih prijašnjih sezona, za ovu se momčad ne može reći kako nedostaje iskustva.

"Momčad je dosta iskusna, rekao bih u najboljim godinama, ali bez obzira na to, u pripreme ćemo krenuti snažno. Optimist sam i mislim da ćemo izgledati dobro."

Veliki se iskorak očekuje od Mislava Brzoje i Kristijana Krajine.

"Izvanredno su trenirali preko ljeta. Pokazali su ambiciju i želju da budu kvalitetniji. Krajini je ovo druga sezona nakon teške ozljede i sigurno od njega više očekujem ove godine, no on je i prošle pokazao da se na njega može ozbiljno računati", za kraj će trener Zadra.

Svoje je dojmove podijelio i ponajbolji igrač Zadra iz protekle sezone te najizgledniji kandidat za kapetana momčadi, Jakov Vladović.

"Ima nas malo više starijih nego lani. Svaki početak priprema je težak, pa će biti i ove godine, no treba raditi i nadati se da će nas zdravlje poslužiti. Puno je poznatih lica, sve su to igrači s kojima sam se susretao, svi se znamo i to je jedan veliki plus za momčad."

Na prvoj prozivci bili su prisutni: Jakov Vladović, Lovre Bašić, Toni Jelenković, Luka Tomas, Mislav Brzoja, Marko Jurica, Dino Cinac, Ive Ivanov, Danijel Prša, Domagoj Vuković, Kristijan Krajina, Filip Kraljević, Šime Špralja, te još dvojica mladih igrača iz BiH, na koje se odnosila uvodna Naglićeva rečenica.


Reci što misliš!