Sport

Nogomet, europska liga

Dinamo, Hajduk i Osijek počinju lov na grupnu fazu Europske lige

Dinamo, Hajduk i Osijek počinju lov na grupnu fazu Europske lige
Davor Javorovic/PIXSELL

Nogometaši Dinama i Osijeka svoje večerašnje oglede igraju na domaćim stadionima, dok Hajduk gostuje u Liverpoolu

Pred nogometašima Dinama je posljednja prepreka za ulazak u grupnu fazu Europske lige. Včeras će Modri na Maksimiru ugostiti albanskog predstavnika Skenderbeu u prvoj utakmici play-offa.

Loše za Dinamo je što neće biti Alžirca Soudanija, a trener Mario Cvitanović smatra ima dovoljno kvalitete za prolazak dalje:

"Vjerujem u nas, u igrače i želim da razveselimo sve nas i vas. Naglašavam da moramo biti čvrsti i na zemlji jer još ništa nismo napravili i pred nama je jako puno rada i teških utakmica te zajedničkih druženja", rekao je Cvitanović.

"Prema klubu, koji izbaci Mladu Boleslav moramo imati respekt", poručio je trener Dinama i dodao:

"Oni igraju klasični sustav 4-3-3, imaju dosta dobre ofenzivne automatizme, a svaka momčad igra toliko dobro koliko im dopustiš. Moja je želja da naši igrači ne dopuste igrati protivniku i da mi igramo nogomet. To je jasan cilj i jednostavna filozofija", zaključio je Cvitanović. 

Utakmica je večeras u 19 sati. Iz Dinama poručuju da se ulaznice prodaju bolje nego za susret s Hajdukom te mole gledatelje da dođu što ranije na stadion - da se izbjegnu gužve na ulazima. 

Nešto kasnije, u 20 i 45 na teren će igrači Osijeka koji dočekuju u Gradskom vrtu Austriju iz Beča. "Grad na Dravi živi za ovu utakmicu", poručio je veznjak Osijeka Domagoj Pušić.

"Svi su svjesni da imamo priliku napraviti najveći uspjeh u povijesti kluba, u gradu vlada euforija, a to osjećamo i mi te se nadamo da ćemo ponoviti partiju kao protiv PSV-a i napraviti dobar rezultat za uzvrat. Realne šanse imamo ali to moramo potvrditi na terenu", rekao je Pušić. 

Hajduk pak ima vrlo težak zadatak u prvoj utakmici. Klub s Poljuda večeras od 21 sat i pet minuta u Liverpoolu gostuje kod Evertona. Mladi reprezentativac Fran Tudor smatra da je privilegija igrati ovakve utakmice.

"Ovo je nagrada svima nama za dobar rad i dobre rezultate. Nemamo što izgubiti i idemo odigrati pravu mušku utakmicu, a prije svega uživati u utakmici i ambijentu jer ne igra se svaki dan protiv Evertona. Nadam se da ćemo na kraju biti zadovoljni rezultatom", najavio je Tudor.


Reci što misliš!