Sport

Miting bacača kugle na Prokurativama

Opara primio brončanog Žunića i nagovijestio mogući atletski miting u Splitu

Opara primio brončanog Žunića i nagovijestio mogući atletski miting u Splitu
Hrvatski atletski savez

Na splitskim Prokurativama mogao bi se u rujnu 2018. održati atletski miting na kojem bi sudjelovali najbolji svjetski bacači kugle, rečeno je u četvrtak na prijemu što ga je splitski gradonačelnik Andro Krstulović Opara organizirao za Stipu Žunića, osvajača brončane medalje na Svjetskom prvenstvu u Londonu

Gradonačelnik je podsjetio kako je u Splitu, kad je Blanka Vlašić bila na vrhuncu karijere, organiziran miting skakačica u vis koji je privlačio brojnu publiku.

"Mi nismo još svjesni što znači osvajanje brončane medalje na Svjetskom prvenstvu i nema razloga da u narednom razdoblju s našim brončanim Stipom ne napravimo miting bacača kugle u Splitu, primjerice na Prokurativama", rekao je gradonačelnik.

"Na Prokurativama bi bilo fantastično bacati, jer bi mnogo ljudi došlo vidjeti nas velike i snažne ljude kako se bave tako eksplozivnom disciplinom kao što je bacanje kugle", naglasio je Stipe Žunić, koji je član splitskog ASK-a.

Organiziranje mitinga bacača kugle na Prokurativama potaknuo je gradonačelnik Splita. Tu je zamisao podržao i predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i prvi čovjek splitskog ASK-a Ivan Veštić, rekavši kako se to može održati već sljedeće godine u rujnu, dva dana nakon Hanžekovićevog memorijala, pa bi sudionici zagrebačkog mitinga mogli doći u Split, što će pojeftiniti troškove splitskog mitinga, jer se sudionicima neće morati plaćati daleka putovanja iz njihovih zemalja.

"Miting bacača kugle uopće nije problem održati u Splitu i trebamo sada iskoristiti situaciju kada imamo dva vrhunska bacača kugle, Stipu Žunića i Filipa Mihaljevića", kazao je Veštić.

Splitski gradonačelnik napomenuo je kako je dao naputak službenicima gradske uprave da se u Splitu pronađe adekvatni prostor, odnosno dvorana, u kojoj bi Stipe Žunić mogao trenirati tijekom zime.

"Obveza je, ne samo sportskog kolektiva, nego i društvene zajednice nekomu tko je osvojio brončanu medalju na SP pomoći kad su u pitanju uvjeti za trening, a na taj način pridonijet ćemo popularizaciji atletike u Splitu," poručio je Krstulović Opara.

Žunić je istaknuo kako mu je želja na Hanžekovićevom memorijalu pred domaćom publikom baciti osobni rekord, po mogućnosti preko 22 metra.


Reci što misliš!