Sport

play-off europske lige

Dinamo se u sudačkoj nadoknadi spasio blamaže

Dinamo se u sudačkoj nadoknadi spasio blamaže
Marko Prpić/Pixsell

U prvom susretu posljednje runde kvalifikacija za Europsku ligu u Zagrebu su nogometaši Dinama i albanskog Skenderbega igrali 1-1 (0-1). Uzvratni susret je 24. kolovoza u Elbasanu.

Gosti su poveli golom Liridona Latifija u 37. minuti, a izjednačio je Čileanac Angelo Henriquez u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.   

Dinamo je razočarao igrom u prvoj utakmici na Maksimiru protiv Skenderbega, prošle godine trećeplasirane momčadi albanske lige koja je u Zagrebu iskoristila brojne slabosti hrvatskog doprvaka i vodila sve do 94. minute kada je Henriquez postigao izjednačenje. Protiv prosječne albanske momčadi, Dinamo se neočekivano mučio, pogotovu nakon pobjeda protiv Hajduka i Rijeke, ali je zagrebačku momčad u zadnjim trenucima pomazila i sreća.  

Prvu šansu na utakmici imali su gosti kada je Vangjeli iz slobodnog udarca s 30 metara natjerao Livakovića na sjajnu intervenciju,a u 25. minuti Skenderbegu je poništen gol zbog nepravedno dosuđenog  zaleđa. Izuzetno loša igra prva Dinama u prvom dijelu kulminirala je u 37. minuti kada su Albanci došli do prednosti.  Sowe je uposlio Latifija, čiji prvi udarac Livaković brani, ali se lopta opet odbija do albanskog  igrača kome nije bilo teško ubaciti loptu u praznu mrežu.  

Nakon sramotnog prvog dijela Zagrepčani su u drugi dio ušli puno angažiranije i motiviraniji. Već u drugoj minuti drugog dijela Hodžić ima sjajnu priliku, ali mu vratar Shehi blokira udarac iz blizine, a u  50. minuti Fernandes puca glavom nekoliko centimetara preko gola. U 84. minuti najveća prilika za Dinamo - Moro je prošao po boku, uputio precizamno dodavanje prema Henriquezu čiji udarac s tri metra čudesno brani albanski vratar. I kada se očekivao kraj, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade, Henriquez je zabio izjednačujući gol i to prilično sretno.Ubačaj s desne strane iskoristio je Fernrnades, koji je glavom pronašao sunarodnjaka Henriqueza, čiji je udarac također glavom albanski vratar obranio, no lopta je u čudnom luku ipak prešla gol-liniju.  

Dinamo je protiv Skenderbega igrao i 2015. godine, ali u play-offu Lige prvaka. Slavio je u obje utakmice (2-1, 4-1)."Modri" su nastupili bez ponajboljeg igrača Soudanija, a zbog isključenja u Norveškoj otpao je i Olmo.

Dinamo je kvalifikacije počeo u 3. pretkolu protiv norveškog Oddsa (2-1, 0-0), dok je albanski sastav je svoju europsku priču počeo sredinom srpnja pobijedivši u 1. pretkolu andorsku Sant Juliju (1-0, 5-0). Drugo pretkolo donijelo je kazahstanski Kairat (2-0, 1-1), a u trećem pretkolu Albanci su izbacili češku Mladu Boleslav boljim izvođenjem jedanaesteraca nakon što su obje utakmice završile rezultatom 2-1.

DINAMO - SKENDERBEG 1-1

Pred 10.000 gledatelja na stadionu Maksimir sudio je Latvijac Treimanis. 

Strijelac: 0-1 Latifi (37), 1-1 Henriquez (90+4)

DINAMO: Livaković - Stojanovič, Sigali, Benković, Lecjaks - Moro, Doumbia (Fiolić, 82) - Ćorić (Pavičić, 36), Gojak, Fernandes - Hodžić (Henriquez, 77)

SKENDERBEU: Shehi - Vangjeli, Radaš, Lilaj, Mici - Jashanica - Osmani (Adeniyi, 70), Gavazaj (Muzaka, 80), Nimaga - Sowe (Dita, 88), Latifi


Reci što misliš!